SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Dursun Uğral, Furkan Alagöz.
ÖZEL ÇORUM BAHÇEŞEHİR ANADOLU LİSESİ: M.Hasan, Akın, Doğukan, Burak, Ayberk, M.Ali, Hüseyin, Mert, Fırat, Erol, Kadir, Samet.
ŞEHİT ABDULLAH TAYYİP OLÇOK ANADOLU LİSESİ: Tarık, Serdar Ali, Samet, İsmet Kaan, Mert, Okan, Hamza, Abdulkadir, A.Berkay, Alperen, Bartu.
PERİYOTLAR: 16-8, 15-17, 25-18, 22-26.

YÜKSEL BASAR
Liseli Genç erkekler Basketbol’da şampiyon bu yılda Özel Çorum Bahçeşehir Anadolu Lisesi oldu. Son iki yıldır bu kategoride şampiyonluğu kimseye bırakmayan Bahçeşehir dün oynanan final maçında Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi önünde 78-69’luk skorla galip gelerek üst üste üçüncü şampiyonluğu kazandı.


Yarı final maçını kazanarak finalde karşılaşmaya hak kazanan iki okulun maçına dün ilgi oldukça büyüktü. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maça iki okul öğrencileri büyük ilgi gösterdiler. Dolu tribünler önünde oynanan maça iyi başlayan Özel Çorum Bahçeşehir Anadolu Lisesi hücumda etkili olurken savunmada rakibine fazla fırsat vermedi ve bu periyotu 16-8 önde tamamladı.


İkinci periyotta ise Şehit Abdullah Tayyip Olcok Anadolu Lisesi oyunda dengeyi sağladı ve kontrolü eline aldığı bu periyotu 17-15 önde tamamlamasına karşın devreyi Bahçeşehir 31-25 önde tamamladı.


İkinci devrede ise oyunda kontrolü yeniden ele geçiren Bahçeşehir hücumda çok etkili bir performans göstererek bu periyotu 25-18 önde tamamladı ve son periyota 56-43 önde girdi.
Maçın son periyotunda Anadolu Lisesi’nin maça ortak olma çabasına izin vermeyen Bahçeşehir Anadolu Lisesi rakibini 78-69’luk skorla yenerek üst üste üçüncü şampiyonluğu kazanmanın sevincini yaşadı. Maçın sona ermesi ile birlikte Bahçeşehir Koleji büyük bir sevinç yaşarken Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi ise kaybetmenin hüznünü yaşadı.
Final maçının ardından düzenlenen törenle dereceye giren okullara kupa sporcularına ise madalyaları verildi.

Editör: Haber Merkezi