YÜKSEL BASAR
Okullu Yıldız kızlar basketbolda şampiyonluğu Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu kazandı.
Sekiz okulun iki grupta mücadele ettiği il birinciliğinde gruplarında ilk iki sırayı alan okulların yarı finaldeki mücadelelerini kazanan Bahçelievler Salim Akaydın ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulları şampiyonluk için mücadele ettiler.


Maça çok etkili başlayan hücumda ve savunmada çok etkili bir görüntü ortaya koyan Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu ilk periyotta rakibine 21-6 gibi farklı bir üstünlük kurarak oyunda kontrolü eline geçirdi.


İkinci peniyotta Mehmet Akif Ersoy toparlansada hücumdaki etkinliğini sürdüren Bahçelievler farkın kapanmasına izin vermedi ve devreyi 35-17’lik skorla önde tamamladı.
İkincidevre ilk periyotta ise iki takımda sayı üretmekte zorlandı ve bu periyotu Mehmet Akif Ersoy 7-6 önde tamamlasada Bahçelievler sop periyota  41-24 önde girdi.


Son periyotta umudunu bitiren Mehmet Akif Ersoy önünde rahat bir oyun sonunda 17-10 önde tamamlayan maçıda 58-34 kazanan Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu şampiyonluğu kazandı. Maçın ardından düzenlenen törenle dereceye giren okullara kupa sporculara ise madalyaları verildi.
Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu bayan basketbol takımı son dört yılda final oynadığı bu kategoride üçüncü şampiyonluğu kazanırken birde ikincilik kupasının sahibi oldu.