YÜKSEL BASAR
4. Cami Çocukları Spor Oyunları protokolü imzalandı. İmza törenine Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Müftüsü Muharrem Biçer ile Belediye Spor Müdürü Nadir Solak katıldılar.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılan imza töreninde birer konuşma yapan Belediye Başkanı Aşgın ve Müftü Biçer velilerden çocuklarını yaz kuran kurslarına ve camilere göndermelerini istediler. Törende ilk olarak konuşan İl Müftüsü  Muharrem Biçer, Diyanetin bu yıl yaz kuran kurslarına büyük önem verdiğini ve sayıyı artırmak istediğini belirterek bu tür etkinliklerin çocukları camiye çekmek için çok önemli olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre camilere gelen çocuk sayısının 27 binden 24 bine düştüğünü belirten Müftü Biçer ‘Velilerimizden çocuklarını kuran öğrenmek dini bilgiler sahibi olmanın yanında sportif, kültürel ve her türlü etkinliğin yapıldığı cami kuran kurslarına yönlendirmelerini istiyor ve bekliyoruz. Bu yıl hedef 30 bin çocuıumuzu camilerle tanıştırmak. Belediye bizim bu konuda en büyük destekcimiz ve bu organizede bu anlamda çok önemli ve anlamlı’ dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise göreve geldiğinde önüne gelen projeler ile görürüştüklerinde çok güzel olan Cami Çocukları isminden mutluluk duyduğunu söyledi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Çocuk Oyunlarının futbol ile başladığını ardından dört branşa çıkartıldığını ve son olarakta bu oyunlara kız çocuklarında dahil edildiğini belirten Aşgın ‘Çocuklarımızı camilere göndererek maneviyatı öğrenmenin yanında sporu, kültürü ve sanatıda öğretmek çok önemli olduğuna inanıyorum.

Bizde Belediye olarak bu alanda bugüne kadar verdiğimiz desteği artırarak devam ettireceğiz. Çocuklarımızın camilerde hem manevi olarak donanımlarını artırmak hemde diğer alanlarında gelişim göstermek geleceğimiz olan çocuklarımız adına son derece önemli. 

Bu güzel çalışmadan dolayı Spor Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Çok faydalı bu organizeye katılacak tüm çocuklarımıza şimdiden başarılar diliyorum’ dedi. Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan 4. Cami Çocukları Spor Oyunlarında futbol, satranç, masa tenisi ve dart kategorilerinde yarışmalar olacak. İlk yılında futbol ile başlayan ve 216 çocuğun katıldığı turnuva daha sonra çocuk oyunlarına dönüştürüldü ve dört branşta 34 camiden 509 öğrenci yarıştı. Geçtiğimiz yıl ise kız öğrencilerinde katımı ile 47 camiden 821 öğrenci mücadele etti. Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan yarışmalar ise 500 adet forma, şort ve tozluk 50 adet kaleci kazağı ve şortu 100 adet polo yaka tşört ve 500 adet tşört dağıtılacak. Yapılacak yarışmalar sonunda kategorilerinde dereceye girecek öğrencilere ise bu yıl hediye olarak 88 paten takımı verilecek.