HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, kulübün sabit gelir kaynaklarına kavuşturulması gerektiğini eski Çorumspor’a dönmemesi için mücadele ettiklerini belirterek bu konuda yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.
Teknik Direktör Mehmet Aurelio ile birlikte Spor Gündemi programına katılan Başkan Özcan burada basın mensuplarının sorularını cevapladı ve gündemle ilgili önemli açılmalarda bulundu. Yönetime kendinin talip olduğunu ancak daha sonra tüm yükün omuzlarına kaldığını belirten Özcan ‘Şirketleşme ile kulübe sabit gelir kaynakları oluşturmayı amaçladık.

 

‘Yeni Çorumspor üzerimize kaldı’
Bu konuda Antalyaspor’u örnek aldık. Orda iki başkan var biri AŞ’nin başkanı diğeri ise Dernek Başkanı. Biz önümüzdeki günlerde yapacağımız Çorum Belediyespor Genel Kurulunda derneğin yönetimini belirleyeceğiz. Ben Dernek Yönetiminde  yer almayacağım. Bu noktada bizim istediğimiz şirketin % 51’ini Belediye’nin alması ve söz sahibi olması. Ancak bu olmadı kimse elini taşın altına koymadı ve Çorumspor şu anda Fatih Özcan’ın üzerinde kalmıştır.
‘Onursal Başkanımızla görüşeceğim’


Genel Kurul ile ilgili olarak bugün veya yarın Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Onursal Başkanımız Zeki Gül ile bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede Genel Kurul ile ilgili olarak durumu değerlendireceğiz ve bu görüşme sonucuna görede hareket edeceğiz. Genel Kurul’da bünyesinde sadece güreş branşının bulunduğu Çorum Belediyespor Derneği’nin yönetimi belirlenecek. Ancak isim değişikliğinin ardından şirketin faaliyetlerinden iki yıl süre ile bu dernek sorumlu olacak bu yüzden birbiri ile uyum içinde çalışması önemli. Ben genel kurulda dernek başkanlığına aday değilim talip çıkmazsa biz sahip çıkarız tabiki.
 

‘Sabit gelir kaynakları olmazsa eski Çorumspor gibi oluruz’
Yeni Çorumspor’un eskisi gibi olmaması için sabit gelir kaynaklarına kavuşturulması gerekiyor. Bunun içinde Valilik ve Belediye tarafından kiraya verilen yerlerin Yeni Çorumspor kulübü tarafından alınarak üçüncü kişilere verilmesi ve kulübe sabit gelir kaynakları oluşturulması gerekiyor. Sıcak para istemiyoruz çünkü bu durumda her zaman sorunlar yaşanıyor. Sabit gelir kaynakları olan kulübe göreve talip olan yönetimde ortaya çıkaracağı bir bütçe ve diğer gelirler ile kulüp yoluna devam etmeli. Biz Belediye’den nasıl borçsuz aldıysak öyle devam ettirmemiz lazım. Eğer bütçe oluşturulamaması halinde ise kulüp alt yapıya dönmeli ve bu kulüp kesinlikle zarar eden bir konuma getirilmemeli. Aksi takdirde eski Çorumspor gibi oluruz.

 

‘Ürün satışı başlayacak, marşımız ikinci yarıya hazır’
Kulübü Kurumsal bir yapıya kavuşturmak adına Store çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada ürettireceğimiz ürünlerimizi Çorum’da anlaşacağımız bir firma üzerinden satışa sunacağız. Bu konuda detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Ayrıca yıllardır eksikliğini hissettiğimiz kulüp marşı içinde sona geldik. Ankara’da bir yapımcı firma ile söz ve müzikler üzerinde çalışmalar devam ediyor inşallah ikinci yarıda maç öncesi ve gollerden sonra kazandığımız maçların ardından sahamızda bu marşlarımız çalacak.

 

‘Şampiyon olacağız’
İlk yarı sonu itibari ile istediğimiz yerde değiliz ve liderin 11 puan gerisindeyiz. Ancak ben umudumu kaybetmedim. Gerek yapacağımız transferler gerekse kamp ve sonrasında yapacağımız çalışmalar ile çok farklı bir takım olarak ikinci yarıya başlayacağız. Aradaki puan farkını kapatmak zor mu evet çok zor ancak imkansız değil. Ben hala umutluyum. Buradan hocamıza talimat veriyorum ‘Şampiyon olacağız’ dedi.

Editör: Haber Merkezi