Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Beraberinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ASKF’yi ziyaret eden Kenan Şahin burda amatör sporun önemi ve göreve gelmeleri halinde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir bölümünün hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kurtaran çalışmaları ve sıkıntıları konusunda misafirlere bilgiler verdi.


MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin sorularla amatör sporun ihtiyaçları, sorunları konusunda bilgiler aldı. Şahin, öncelikli olarak şehrin tek profesyonel takımı olan Yeni Çorumspor’un kendi ayakları üzerinde durur hale getirmeleri gerektiğini söyledi.


Kenan Şahin ‘Halkımız teveccüh eder bizi bu göreve layık görürse yapacağımız projeler ile Yeni Çorumspor’u kişilere ve kurumlara bağlı olmayan kendi kendini götüren bir yapıya kavuşturacağız. Profesyonel takımımızı bu yapıya kavuşturunca amatöre daha fazla kaynak ve katkı vermek mümkün olacaktır.


Sosyal belediyecilik anlayışımızda şehrin imarı ve refahı kadar gençlerimize yapılan yatırımıda çok önemsiyoruz. Bu nedenle amatör spor bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Göreve gelirsek sorunların çözümünde STK, Dernek ve Federasyonlar ile birlikte çalışacağız’ dedi.


Kenan Şahin Belediye’nin borcu konusunda net bir şey öğrenemediklerini göreve gelmeleri halinde neyle karşılaşacaklarını bilmediği için afaki vaadlerde bulunmalarının mümkün olmadığını belirterek ‘Mevcut stad, spor salonu ile 1 ve 2 nolu sahaların akıbetinin belirsizliği yüzünden söyleyecek fazla bir şey yok. Ancak bu alanı imara açarak bu şehre ihanet etmek gibi bir yanlışında yapılmasına kesinlikle izin vermememiz gerekiyor’ dedi.

Editör: Haber Merkezi