STAT : Genç Osman .
SARI KART:  Samet, Kemal, Oğuzhan, Mümin Talip, Mücahit Haktan, Mikail (Çorum Belediyespor), İsmet, Ali Kemal, Haydar  (Bayburtspor).
KIRMIZI KART: 90+4. dak. Yakup (Çorum Belediyespor), Emre Hasan (Bayburtspor).
GOLLER : 30. dak. Ali Kemal, 75. dak. Selçuk (Bayburtspor), 78. dak. Yakup (Çorum Belediyespor).
HAKEMLER :  Ufuk Tombul, Emre Aslan, Yiğit Çam (4. Hakem: Tolga Elikcioğlu).

HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor’da çöküş sürüyor. Kırmızı Siyahlılar ligde üst üste üçüncü mağlubiyetini Bayburtspor deplasmanında aldı. Zirveye ortak olmak adına hayati önem taşıyan maçta kırmızı siyahlı takım ikinci yarının ilk bölümü dışında rakibinin üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldı. Bayburtspor ise özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla etkili oldu.
Geçtiğimiz hafta içinde yapılan kadro dışılar ve cezalı futbolcuların yanına birde maç öncesi Eşref’in sakatlanarak listeden çıkartılması eklenince kırmızı siyahlı takım savunmasında ilk kez bir arada oynayan dört isim forma giydi. Göbekte Akın ve Samet sağ kanatta Mümin ve sol kanatta ise Kemal ilk kez forma giydiler.
Bu savunma kurgusu karşısında topu tutmakta zorlanan ve rakibe kolay pozisyonlar ve boş alanlar bırakan kırmızı siyahlı takım kalesinde tehlikeler yaşadı buna karşın rakip kaleye gidemedi. Ev sahibi takım bir penaltı atışından yararlanamazken 30. dakikada gelen golden sonra ise Bayburtspor morallendi.
İkinci yarıya ise biraz daha organize başlayan ve topa daha çok sahip olan kırmızı siyahlı takım oyuna ortak olmanın sinyaleni verdi. Ancak bu görüntü fazla uzun sürmedi ve yeniden Bayburtspor konrolü eline aldı etkili ataklar geliştirdi. İkinci golden sonra tamamen biten umutlar Yakup’un golü ile yeniden umutlansada kırmızı siyahlı takım beraberlik fırsatı bulamadı. Son bölümde ise ev sahibi takım farkı açacak iki net pozisyondan yararlanamadı
Maçı Çorum Belediyespor Başkanı Fatih Özcan, 2. Başkan Mustafa Şeker ile Başkan Yardımcıları Hamit Işık ve Mustafa Altunkaya ile birlikte Çorum’dan giden 60 kadar futbol sever ile iki bin kadar Bayburtspor taraftarı izledi. İki kulüp taraftarları arasındaki kardeşlik görüntüleri maçın son bölümünde saha içindeki gerilim sırasında yapılan tezahüratlar ve tepkiler ile büyük  yara aldı ve sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterildi.
Kırmızı Siyahlı takım ligde son üç maçından sıfır çekerek lider Bayburtspor ile puan farkı 13’e çıkarken sıralamada sekizinci sıraya kadar geriledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
10. dakikada ev sahibi Bayburtspor penaltı atışı kazandı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan korner atışında savunmaya gelen Barış hava topu mücadelesi sırasında top eline çarptı maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kaptan Ali Kemal kullandı kaleci Onurcan dokundu yan direğe çarpan top kaleci Onurcan’ın eline geldi ve kırmızı siyahlı takım kalesi mutlak bir golden kurtuldu.
13. dakikada rakip kaleye giden Çorum Belediyespor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Yakup sert vurdu kaleci Alişan son anda güçlükle kornere çeldi.
30. dakikada ev sahibi Bayburtspor golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Selçuk topla hareketlendi son çizgiye kadar indi yerden ortaya çıkardığı topa altı pas içinde bom boş durumda Ali Kemal ayak koydu ve topu Çorum Belediyespor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
İlk yarı bu golle ev sahibi Bayburtspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
55. dakikada Çorum Belediyespor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan topla Barış hareketlendi son çizgiye kadar indi yerden ortaya çıkardığı topu Kerem’e çıkardı genç futbolcu müsait durumda çok kötü vurdu ve topu üstten auta attı.
71. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi takım atağında Selçuk ortaladı arka direkte Haydar müsait durumda vurdu topu üstten auta gönderdi.
75. dakikada Bayburtspor ikinci golü geldi. Sol kanattan Serdar’ın ortaladığı topa arka direkte Ali Kemal sert vurdu kaleci Onurcan tokatladı dönen topu iyi takip eden Selcuk boş kaleye göndererek skoru 2-0 yapan golü attı.
78. dakikada Çorum Belediyespor’u umutlandıran gol geldi. Sol kanattan kazanılan faul atışında Oğuzhan’ın ortasında ceza sahasına gelen topu Kıvanç kafa ile indirdi Yakup yakın mesafeden düzgün bir vuruşla topu Bayburtspor ağlarına göndererek skoru 2-1 yaptı.
82. dakikada sağ kanattan ani gelişen Bayburtspor atağında Selçuk’un pasında Ali Kemal penaltı noktası üzerinden sert vurdu kaleci Onurcan mükemmel bir refleksle gole izin vermedi.
90+1. dakikada Bayburtspor ani gelişen atakta Ali Kemal’in pasıyla Yusuf sağ çaprazda topla buluştu sert vurdu top üst direkten geri geldi.