HALİL ÖZTÜRK
Çorum Badminton’una sayısız şampiyonlar yetiştiren Barış Boyar sporcu olarakta şampiyonluklarını devam ettiriyor. Çorum Belediyesi Gençlikspor ve milli takım Badminton Antrenörü Barış Boyar Masterlar Türkiye Şampiyonasında bir altın birde gümüş madalya kazandı.
31 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapılan Masterlar Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Barış Boyar her zaman olduğu gibi Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi partneri Zafer Şahin ile birlikte katıldı. Tek erkeklerde tüm maçlarını kazanarak birinci olan Barış Boyar çift erkeklerde ise finale yükseldi. Final maçı öncesinde partneri Zafer Şahin’in aşil tendonundan sakatlanması nedeni ile maça çıkmadan ikinci oldular ve gümüş madalya kazandılar.


Barış Boyar beş yıldır 35-40 yaş grubunda mücadele ettiği Zafer Şahin’e geçirmiş olduğu sakatlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti ve en kısa sürede iyileşmesini temennisinde bulundu. Boyar ayrıca kendilerine her zaman destek veren Milletvekili Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Zeki Gül, Kulüp Başkanı Oğuzhan Kaya ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Barış Boyar hedefinin Masterlarda Avrupa Şampiyonası’nda milli takım forması ile şampiyonluklar kazandırmak olduğunu belirterek önümüzdeki yıldan itibaren 40-45 yaş grubunda mücadele edeceğini söyledi.