HA­LİL ÖZ­TÜRK
An­ka­ra’da ya­pı­lan Tür­ki­ye Kü­çük Mi­nik­ler Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı 12-13 Yaş’ta al­tın ma­dal­ya ka­za­nan İs­ki­lip’li gü­reş­çi Fer­hat Yi­ğit’e il­çe­de kar­şı­la­ma tö­re­ni dü­zen­len­di. An­ka­ra Ta­ha Ak­gül Spor Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan şam­pi­yo­na­da 44 ki­lo­da mü­ca­de­le eden Fer­hat Yi­ğit 22 ra­ki­bi ile gir­di­ği mü­ca­de­le so­nun­da fi­na­le ka­dar yük­sel­miş ve fi­nal ma­çın­da Bur­sa Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por’dan Yu­suf Meh­me­toğ­lu’nu ye­ne­rek al­tın ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­muş­tu.

Gü­re­şe İs­ki­lip­gü­cüs­por’da baş­la­yan ge­çen yıl Ço­rum Be­le­di­yes­por bün­ye­si­ne ge­çen Fer­hat Yi­ğit ön­ce­ki yıl ka­zan­dı­ğı şam­pi­yon­lu­ğun ar­dın­dan bu yıl­da 12-13 Yaş’ta Tür­ki­ye Şam­pi­yo­nu olan Fer­hat Yi­ğit ve an­tre­nö­rü Adem Uy­sal il­çe gi­ri­şin­de kar­şı­lan­dı.

Atıf Der ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen kar­şı­la­ma tö­re­ni­ne Ak Par­ti İs­ki­lip İl­çe Baş­ka­nı Mus­ta­fa Lek ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri, Atıf Der Baş­ka­nı Mu­hit­tin Tel­li ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ile İs­ki­lip­gü­cüs­por Baş­ka­nı Ni­hat Ar­mut­cu ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ile şam­pi­yon gü­reş­çi­nin ai­le­si ve spor­cu ar­ka­daş­la­rı ka­tıl­dı.

Sa­na­yi Kav­şa­ğın­da dü­zen­le­nen kar­şı­la­ma son­ra­sın­da şam­pi­yon gü­reş­çi il­çe­de bir tur at­tık­tan son­ra Şe­hir Par­kın­da bir sü­re soh­bet edil­di.

Şam­pi­yon spor­cu için önü­müz­de­ki haf­ta için­de İs­ki­lip­gü­cü Ai­le Çay Bah­çe­si’nde pro­to­ko­lün ve da­vet­li­le­rin ka­tı­la­ca­ğı bir ödül tö­re­ni dü­zen­le­ne­ce­ği öğ­re­nil­di.