HALİL ÖZTÜRK
İskilip Belediye Spor Güreş Takımı Antalya Kemer Zaferinden sonra ilçede coşkuyla karşılandı. 

İskilip Belediye Başkan Vekil Hatun Çam ve Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz, Belediye Spor Güreşçilerini karşılamak üzere ilçe girişi sanayi bölgesinde hazır bekledi. Heyecanları yüzlerinden okunan Yiğit Pehlivanlara “Hoş geldin” karşılaması yaparak, güreşçilerimiz konvoy halinde Belediyeye getirdiler. Belediye Meclis Salonunda ağırlanan güreşçiler ile aileleri, isteklerini Belediye Başkan Vekili Hatun Çam ve Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz’a iletti. 

Aileler istekte bulundu
Belediye Spor Güreşçilerinin Aileleri, “İlçede 2 tane Türkiye Şampiyonu var ama bir tane güzel ve donanımlı Güreş Eğitim Merkezi yok” diye Başkan Vekili Hatun Çam ve Meclis Üyesi Murat Kiraz’a iletti.
Belediye Güreş Takımı ile karşılamada bulunan Güreşçilerinin Aileleri, “ İlçemizde Güreşin temsilcileri olan Yiğitlerin, eğitimlerine devam edeceği ve kendilerini geliştirebileceği bir salonun olmaması ne kadar üzücü bir durum. Devlet büyüklerimizden ve ilçe halkımızdan bir ricamız olacak. İlçemiz de ki gençlerimizin elde ettiği bu başarıyı görmelerini istiyor ve elimizi taşın altına koymaya davet ediyoruz. Güzel bir salon yapımı için bir olalım ve gençlerimiz için çalışalım” dediler.

‘İnanırsak başarırız’

Belediye Güreş Takımı Ailelerinin ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Yavuz Katırcının ortak isteği olarak değerlendirilen; “ Güreş Eğitim Merkezini istersek İskilip olarak biz kendimiz yaparız. Yeter ki yapacağımıza inanalım. İnanırsak başarırız ” demesi ve öneri sunması üzerine, konuyu Başkan Ali Sülük’e iletileceğini dile getiren Belediye Meclis Üyesi Murat Kiraz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Bizler sporun ve sporcunun her zaman yanında yer almaya ve onların yaşadığı heyecana ortak olmaya çalıyoruz. Başkanım ve ben spor camiasından geldiğimiz için, göreve gelir gelmez bu gençlerimiz için neler yapabiliriz derdine düşerek, işe ilçe gençlerimize sahip çıkmakla başladık. “İlçemiz gençleri başka kulüplerde, başkaları adına güreşip ter dökerken biz neden sahip çıkmıyoruz” diye düşündük ve vakit kaybetmeden Belediye Spor Kulübü adına güreşmelerini sağladık. Başkanım gençlerimize inandı ve güvendi. Bizlerde desteklerimizle bu zamana getirdik. Şükür Elhamdülillah bugün 2 tane Türkiye Şampiyonu çıkarabildiysek; Başkanımın, Kulüp Antrenörümüz Âdem Hocamızın, Pehlivan Yiğitlerimizin ve en önemlisi de ailelerimizin sayesinde oldu. Sizlerden gelen talebi muhakkak ki değerlendirmeye alacağız ve ben inanıyorum ki bu aziz millet, gençleri için elini değil bedenini taşın altına koyarak ihtiyacımız olan Güreş Eğitim Merkezini en kısa sürede bitirip gençlerimizin hizmetine sunar. Varolun Yiğitler, başarılarınız daim, bileğiniz kavi olsun” dedi.

Bu zafer hepimizin
Antalya İli Kemer İlçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonasında, üstün başarı göstererek aldığı galibiyetler sonucu, Belediye Güreş Takımı Antrenörü Âdem Uysal Milli Takım Güreş Antrenörlüğü görevine seçildi. Milli Takım ve Belediye Güreş Antrenörü Âdem Uysal yaptığı açıklamada, “ Bugün sadece güreşçilerimiz bireysel olarak kazanmadı. Takım olarak İstanbul, Ankara ve nice büyük kulüplere kafa tutarak, savaşmanın en güzel örneğini sergiledik. Takım olarak topladığımız puanlarla Belediye Spor Kulübümüzü Türkiye de 3. Olmasını sağlayarak adını tarihe yazdırdık. Bu zafer hepimizin zaferidir. Bizlere inanan başta Belediye Başkanımıza, ailelerimize ve tüm güreş sever takipçilerimize teşekkür ediyorum. Onları sevindirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi