Çorum FK Teknik Direktörü Bahri Kaya üç yıllık proje kapsamında yaptıkları yeni sezon yapılanmasında Başkan Fatih Özcan’ın fedakarlığı sonucunda hep listede ilk sıradaki isimleri aldıklarını belirterek ‘Bu oluşun tek eksiğinin şehrin desteği’ olduğunu belirterek doğruları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir TV kanalında katıldığı programda Teknik Direktör Bahri Kaya geçen sezonu, yeni sezon çalışmaları ve gelecekle ilgili son derece detaylı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam Başkan Fatih Özcan’dan övgü ile söz ederken camiadan erken beklentiye girmemesi konusunda uyardı.

Tecrübeli teknik adam yaklaşık iki saat süren programda yaptığı açıklamalarla camiaya son derece doğru ve yerinde tesbitler ve uyarılarda bulunurken alt yapı ve saha ile ilgili olarakta beklentilerini dile getirdi. 

‘Tek eksik şehrin destek vermesi’
Takım iyi,  teknik heyet iyi, başkan iyi taraftar iyi diyoruz bir iki sponsor var katkı sağlıyorlar bu külfetin altından kalkacak sanayicimiz, destek verecek yeni sponsorlar yokmu. Samsunspor lige çıktı Vali’nin organizasyonu ile sekiz sanayici sekiz futbolcunun paralarını verdiğini biliyorum. Camianın destek çıkması gereken noktanın bu olduğunu eksik olanında bu olduğunu düşünüyorum. Şampiyon olacağız deyince olunmuyor. Doğru şeyler yaparsak doğruları devam ettirirsek sonucunda o hedefe ulaşabiliriz. 3. ligde hedefe ulaşırkende ben, başkan, futbolcular taraftarlar doğruları yapınca sonuca ulaştık. 

‘Alt yapıdan bu sene fazla alamayacağız’
Geçen sene bütçenin düşük olması nedeni ile alt yapıdan çok fazla sporcu aldık ve oynattık. Alt yapı fonundan en fazla faydalanan kulüplerden birisi olacağız. 3. ligde şampiyon olan kadroda alt yapıdan bir çok futbolcu ile başarıyı yakaladık. 3. ligde şampiyon oldular geçen yılda 2. ligde maç tecrübesi kazandılar. Fakat bu sene tecrübeli isimler alınca biraz daha seçici olmak zorunda kaldık. Bolu kampından önce bir maçını alt yapıya bir ikiside kiralık olarak vermeyi düşünüyoruz. 

‘Alt yapıda daha fazla çalışmamız gerekiyor’
Bu sene Genel Koordinatörümüz Ersin Küçükoğlu alt yapı ile a takımın koordinesini sağlayacak. Alt yapıdan bu sene fazla alternatif olmadığını görüyorum, bu yüzden daha fazla çalışmamız gerektiğini görüyorum. Kadrondaki altı futbolcunun iki yılını kulüp alt yapısında geçirme şartı var. Alt yapı fabrikamızın çalışması gerekiyor. Daha fazlasını yapmak gerekiyor arama ve tarama yapmayı artırmamız gerekiyor. Başkanda hocada alt yapıya önem veriyor bu kulüp için büyük bir şans diyorum. Aşağıda biraz daha fazla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Hakedenler burada kalacak. Sadece alt yapımızdan değil çevre illerden yetenekleride bulmamız bunu kullanmamız gerek.

‘Takım için zemin için stadda antrenman yapmalıyız’
Bu zemin uzun süredir bu halde duruyor. Oturması için oynanması gerekiyor. Sıkıntı yaşamaması için antrenmah yaqpacağız ardından havalandırma yapıp ardından silindirin geçmesi gerekiyor. Bu hem bizim için sahaya alışmamız hemde zemin için önemli. Oynandıkça çimin altındaki kumlar oturacak çukur yerler silindir ile düzelecek. Buna imkan vermemiz gerekiyor. Beş altı antrenman yapmamız gerekiyor. Zemini test etmemiz gerekiyor. Benimderdim zemin. Hiç bir yere dokunmadan sahaya girip antrenman yaparak test etmek istiyoruz. Garantiye gitmek için böyle bir talebim var.

‘Listenin ilk sırasındakileri aldık’
Geçen seneki transfer hatalarından ders alarak bu sene hazırlıklı transfer dönemine girdik. Yazdığım listenin hep birinci sıradaki isimleri kadromuza kattık. Bunun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene 8 transfer yaptık iki daha alacağız, sonuç istediğimiz gibi olmaşsa önümüzdeki sezon 3-4 isim alarak devam edeceğiz. Geçen sene tecrübeye çok ihtiyacımız olduğunu gördük bu sezon bunu giderdik.

‘Fatih Özcan çalıştıklarımın en iyisi’
Fatih başkan kulübün şehrin ve camianında da vizyonunu büyüttü. Fatih Özcan olmasa bazı oyuncuları buraya getiremezdik. Sadece para değil, bunu şahsım adınada bunu söyleyebilirim. Bu harcadığı paralar ve çabaları ile Fatin Başkan Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye de yönetici olarabilir. Burda bir hikaye yazıyor Fatin Başkan., Çorumluyum, Çorum FK diyor ve bunun içinde büyük bir çaba harcıyor. İleri görüşlü bir yönetici. Bu yüzden bizim yaptıklarımız doğruydu ilk transferden sonra büyük ses getirdik. Fatih Özcan çalıştıklarımın en iyisi. Fatih başkan gibi birisi ile çalışmadım.

‘Kağıt üzerinde değil sahada ne yapacağımız önemli’
Evet biz transferde en iyilerini aldık fakat bu şampiyonluğun garantisi değil. Biz en avatajllı kulübüz. Bunun en büyük nedenleri ise vadettiğini gününde ödeyen, tesisi olan, karakterli oyunculardan kuruluyuz, birbirini tanıyan oyunculardan kurulu bir takımız, çok iyi bir taraftar olan bir kulübüz bu kadar artılarımız bizi yarışta bir kaç adım öne çıkaracaktır. Herkesten şanslıyız fakat başkasının bizi nasıl gördüğü önemli değil, bizim nasıl başlayacağımız önemli. Kağıt üzerinde her şey orda kalır mürekkem iyi isi kalır, bizim zeminde ne yapacağımız önemli olan gerçek burası.

‘Torunumun üzerinde bile Çorum FK forması var’
Hiç unutmladığım maç evimizde yenildiğimiz Kocaelispor’u 3-0 yendiğimiz karşılaşmadır. Biz o maçta şampiyon olmuştuk. Bu başarının en büyük mimarı Başkan Fatih Özcan’dır. Çok duygusal bir insanım fakat bunu hep gizlerim profesyonelliği hep ön planda tutarım. Profesyonellik her şeydir benim torunumun üzerinde bile Çorum FK forması vardır.

‘Hiç bir kulüpte böyle bir coşku ile çalışmadım’
İnanılmaz bir şevk ve coşku ile çalışıyorum. Hiç bir kulüpte böyle bir coşku ile çalışmadım üst ligleri görmemesine rağmen gerçekten ilgi çok büyük. İnanıyorumki bu coşku üst liglerde dahada artatacaktır. Bu coşkuyuda yaşattıkları için başta başkanımıza ve futbolculara tabiki taraftarlara teşekkür ediyorum.

‘Türkiye’de futbol kötü yönetilmiyor’
Türkiye’de futbol iyi yönetilmiyor. İyileşme durumumuz yok daha kötülerini yaşayabiliriz. Politikanın futbolla ilgili takıma göre hoca değil hocaya göre takım gibi yanlışlar bizi kötü noktaya götürüyor. Allahtan kaynağımız var avrupa kökenli gençlerimiz var. Kötü işler yapıyoruz idareciler günü düşünüyor kendi cebinden çıkmıyor gibi para harcıyorlar çok kötüyüz.