HARUN AKKAYA
U 19’da şampiyonubelirleyecek maç yarıda kaldı. Çimentospor ile Sungurlu Belediyespor arasındaki maçın 78. dakikasında ev sahibi takım 2-1 önde iken Sungurlu Belediyespor’dan İbrahim’in önce maçın hakemine sonrada rakip takımdan futbolculara saldırması ve fiziki darbe vurması üzerine maçın hakemi karşılaşmayı tatil etti.

 

Final Grubu son maçı öncesinde Sungurlu Belediyespor’a beraberlik yetiyordu. Çimentospor’un şampiyon olması için kazanmaktan başka şansı yoktu. Bu şartlar altında başlayan maçta Çimentospor daha atak bir görüntü vermesine karşın 24. dakikada Sungurlu Belediyespor öne geçti. Orta sahaya yakın noktada kazanılan serbest atışta İbrahim ortaladı savunma hamle yapıp topa dokunamayınca kaleci Ahmet beklemediği anda topu ağlarında gördü ve konuk takım 1-0 öne geçti. 32. dakikada Çimentospor penaltıdan beraberlik golünü buldu. Ceza sahasına atılan topa hamle yapan Kadir, Tolga tarafından düşürüldü maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Elvan’ın vuruşunda kaleci Burak tokatladı dönen topu iyi takip eden Elvan ikinci vuruşunda topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. İlk yarı bu gollerle 1- 1 beraberlik ile sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Çimentospor 49. dakikada öne geçti. Bu dakikada kaleci Ahmet’in uzun dagajında savunmanın hatasında Hasan ceza sahası içinde topla buluştu savunmadan önce köşeden düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Maçın 78. dakikasında Çimentospor atağında Sungurlu Belediyespor ceza sahası sağ çaprazında İbrahim rakibine yaptığı faul sonrasında maçın hakem ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdiği anda önce maçın hakemine iki eli ile vurdu. Ardından hızını alamada ve Çimentospor’lu iki futbolcuya saldırdı ve fiziki müdahelelerde bulundu. Bu karmaşa sırasında tribündeki Sungurlu Belediyespor taraftarlardan 3-4 tanesi sahaya girdiler ancak Emniyet güçlerinin zamanında müdahelesi ile geri çıkarıldılar. Yaşanan bu karmaşa sırasında Çimentospor’lu futbolcuların sahanın bir kenarında toplanarak beklemesi ve Sungurlu Belediyespor’lu çok sayıda sporcunun ise sağduyulu davranarak arkadaşlarının tahriğine kapılmadan olayları önlemek için çaba göstermesi oldu. Yaşanan kavga üzerine Emniyet güçlerine takviye olarak Emniyet Müdür Yardımcısı ve Emniyet güçleri sahaya geldi. Olayların kontrol altına alınmasının ardından Çimentospor takımı Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı altındaki soyunma odalarına giderken burda 3-4 tane Sungurlu taraftarı futbolculara saldırmak istedi Emniyet güçleri burda da olayın büyümesine izin vermeden önledi.

Maçın yarıda kalması üzerine kupa töreni düzenlenemedi. Tertip Komitesi hakem ve gözlemci raporları ile görüntüleri inceledikten sonra evrakların tamamını Ankara’ya Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na gönderecek. Burdan çıkacak karara görede U 19’da kupalar

SAHA: 1 Nolu Sentetik.
HAKEMLER: Ahmet Ecevit, Oğuzhan Yeşilyurt, Hasan Arabacı.
ÇİMENTOSPOR: Ahmet, Batuhan Can, Batuhan Yıldırım, Eray, Kadir, Mertcan, Hasan, İsmail, Elvan (Mücahit), Alper.
SUNGURLU BELEDİYESPOR: Burak, Berkay, Kadir, Süleyman, Tolga (Nurullah), Semih, İbrahim, Gökhan, Seyit, İsmail, Murat (Oruç)..
KIRMIZI KART: 78. dak. İbrahim (Sungurlu Belediyespor).
GOLLER: 24. dak. İbrahim (Sungurlu Belediyespor), 32. (penaltıdan) dakikada Elvan, 49. dak. Hasan (Çimentospor).

Bir futbolcu her pisliğiyaptı maçı tatil ettirdi

Çimentospor ile Sungurlu Belediyespor arasındaki U 19 şampiyonluk maçında bir futbolcunun yaptığı pislikler maçı tatil ettirdi.

Şampiyonluk şansı bulunan iki takım arasındaki maçta 78. dakikada Çimentospor 2-1 önde iken Sungurlu Belediyespor’dan İbrahim kırmızı kart görerek oyundan atıldığı anda önce maçın hakemine vurdu. Ardından hızını alamada sakatladığı için kırmızı kart gördüğü futbolcuya yerde iken saldırmak isterken araya gireni yere düşürdü yine hızını alamada yerdeki futbolcuya bir kez daha vurdu.

Bu arada araya giren arkadaşları engel olmak istedi, antrenörü araya girdi ancak iki kez ellerinden kurtularak tekrar rakip takım oyuncularına saldırmak istedi. Böyle bir eylemde bulunan futbolcunun yaptıkları izleyen taraftarlarıda tahrik
etti. Tribündeki taraftarlardan 3-4 tanesi tel örgüleri atlayarak sahaya girdi. Emniyet güçleri zamanında müdahele ederek olayların daha vahim hale gelmesine engel oldu.

Editör: Haber Merkezi