HALİL ÖZTÜRK

Çorum’da başarı, çalışmak ve mücadele denildiğinde spor adamı olarak akla gelecek ilk isimlerder birisi Barış Bolar’dır. Yaklaşık 30 yıldır sporun içinde olan ve kazandığı bir çok şampiyonlukların yanında artık yeni şampiyonlar yetiştirerek Çorum ve Türk sporuna kazardırıyor. İlerlemiş yaşına spordan geri durmuyor ve madalya koleksiyonuna yenilerini katmaya devam ediyor. Son olarakta Veteranlar Balkan Şampiyonası’nda kazandığı iki madalya ile hala ne denli başarılı bir sporcu olduğunu gösterdi.

Hafta sonunda Antalya Kemer’de yapılan Balkan Veteranlar Badminton Şampiyonası’nda +35 yaşda iki kategoride mücadele eden Barış Boyar bir altın birde bronz madalyanın sahibi oldu. Barış Boyar tek erkeklerde gerek Türk milli takımı gerekse yabancı ülkelerden gelen rakiplerini yenerek yükseldiği final maçında Hayk Misakyan’ı yenerek altın madalya kazanırken bu kategorida üçüncüyü Dimitar Dechkov ve Eskişehir’den Emre Soykut kazandı.
Çift erkeklerde ise İzmir’den partneri Ümit Altın ile birlikte mücadele eden Barış Boyar Arsen Khachatryan-Hayk Misakyan çiftinin şampiyonluğu Gospodin Berenski-Dimitar Dechkov’un ise ikinciliğinin ardından üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Barış Boyar bu iki madalyalı şampiyonanın ardından yaptığı paylaşımda sakatlıkların artık kendisini zorladığını söyledi. Sonuçlar güzel olsada hiç bir şampiyonada bu kadar zorlanmadığını belirten Barış Boyar sakatlıklardan gözünü açamadığını söyledi. Tüm bu zorluklara rağmen milli takım forması ile savaşmayı ve mücadele etmeyi özlediğini belirten Barış Boyar ‘Ne kadar acı çeksekte milli takım  forması ile şampiyon olmanın vermiş olduğu haz her herşeye değer’ diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Dedikya şampiyonluk ruhunda olunca insanı durdurmak mümkün değil. Onca sakatlığı ve zorluğu rağmen hala hırsından hiç bir şey kaybetmemiş ki paylaşımının sonundaki ibaresi çok anlamlı ‘Hedef İnşallah Avrupa’. Bu demek oluyorki Barış hoca mücadeleyi bırakmıyor şampiyonluk özlemi ile yanıp tutuşuyor ve hem kendisi hala şampiyonluklar kazanmaya hemde yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam edecek. Spor camiası olarak bizlerede düşen ona bu çıktığı kutlu yolculukta başarılar dilemek kalıyor. Tabiki birde bu inancı ve hırsı başarıyı diğer Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz ve antrenörlerimizde de görmek dileği ile.