HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, Yılport Samsunspor maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili olarak kulüple temasa geçmeyen ve kendi sahalarında kendi stadlarında oynadıkları maçta söylediklerinin yapılmasması nedeni ile bu çirkinliklerin yaşandığını belirterek emniyeti suçladı.

Başkan Özcan Federasyon’dan ceza yemek pahasına tüm gelen taraftarların stada alınması talimatını verdiğini ancak bunun Emniyet tarafından kabul edilmediğini belirterek ‘O taraftar stada alınsaydı hiç bir olay yaşanmazdı. Bu konuda Samsunspor kulübü hukuki bir süreç başlatırsa her türlü desteği vermeye hazırız’dedi.

Başkan Özcan dün tesislerde düzenlediği basın toplantısına ‘Değerli Samsunlular’ diyerek başladı. Ligin güçlü takımlarından Samsunspor’u 2-1 yendiklerini bu galibiyetin camiaya hayırlı olmasını diledi. Başkan Özcan ‘Ancak maç öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı fazla sevinemedik. Hemen maçın ardından yanlış cümleler kullanmamak için sıcağı sıcağına konuşmak istemedim.
Bilindiği üzre Federasyon tarafından verilen % 5 kontenjanı biz artırarak % 10 yaptık ve 740 bileti Samsunspor kulübüne verdik. Bu rakama ilave olarak Çorumspor taraftarları arasındada çok sayıda Samsunlu futbol sever rahatlıklı maçlarını izlediler. Biz ayrılan kontenjandan fazla sayıda taraftarın geleceğini öğrendik ve arkadaşlardan Emniyet ile irtibata geçmelerini istedik.

"Siz özel bir kurumsunuz organizasyona katılamazsınız"
Emniyet Müdürlüğü Spor Şubesi ile irtibata geçerek bu büyük maç öncesinde organizeyi birlikte yapmayı önerdik. Bize verilen cevap ‘Siz özel bir kurumsunuz organizasyona karışamazsınız’ denildi. Maç öncesi taraftarların sayısının fazla olduğunu bildiğimiz için kale arkasının tamamen Samsunspor taraftarına açılması talimatını verdim. Bunu maç öncesi eşgüdüm toplantısında arkadaşlarımız Samsunspor yöneticisi Naci Öztürk ile bu bilgi paylaşıldı.Federasyon yetkilisi rakam aşılırsa ceza yazarım dedi, emniyet 'Biz tedbir alamayız' dedi ve bu önerimiz dikkate alınmadı. Maalesef her zaman olduğu gibi Çorumspor Başkanı yine yok sayıldı.

‘30 bin lira cezayı göze aldım taraftarı alın dedim’
Biz tüm bu yaşanılanlara rağmen tüm taraftarların kale arkasına alınmasını talimatını vardik. Federasyon temsilcisi ‘çok ağır yaptırımlar uygularız’ dedi bunuda araştırdık ve 30 bin lira ceza veriliyormuş. Bunuda kabul ettik cezayı öderiz yeter ki Samsunspor’lu taraftarlar dıyarda kalmasın dedim fakat yine olmadı kapıları açtıramadım gücüm yetmedi. Evet sevgili Samsunlular maalesef beceremedim yine kendimi dinletemedim. Sizlerden ve Samsunspor camiasından özür diliyorum beni özür dilemek zorunda bırakanları ise kınıyorum.

‘Şölen havasında bir maç olsun istedik’
Ortada hiç bir şey yokken olayları büyüttükçe büyüttük ve bu olumsuzlukları yaşadık ve yaşadık. Şölen havasında bir maç olsun taraftarlar böyle bir maç izlesin istedik ama gücümüz yetmedi kapıları açtıramadık. Fotokopi biletle maça gelmişler fazla taraftar gelmiş, sane ne bunun maddi sorumluluğunu biz üstleniyoruz ve sorumluluğu üzerimize alıyoruz. 

‘Kapılar açılsaydı bunlar yaşanmazdı’
Biz istediğimizde kapıları açmayanlar taraftarın kapıyı kırarak içeri girmesine engel olamadılar ve sonuçta o taraftar stada girdiler. Önlem alamayız diyenler stada giren taraftarlar hiç bir taşkınlık yapmadan takımlarını desteklediler. Sonuçta kaybeden Çorum olarak bizler olduk. Bizden çok daha mı iyi biliyorsunuz organizasyon yapmayı bilmiyorsanız sormasıda zor değil. Geçtiğimiz yıl Kocaelispor deplasmanında taraftarlarımız şehir dışında durduruldu kimlik kontrolü yapıldı ve toplu olarak stada geldiler. Biz ne yaptık sonuç ortada. Bu becereksizlik yüzünden iki camia neden karşı karşıya getiriyorsunuz. O torunum yaşandaki çocuklarım ablalarım ıslanmasa o soğuk havada maç izlemek zorunda kalmasada keşke yenilseldik. Yendiğimizi bile sevindirmiyorlar.

‘Gücüm yetmedi’
Samsunlular benim günahımı almayın ben tek başıma mücadele edyorum yanımda kimse yok. Bir allahın kulu arayıp sormuyor yaşananları önlemek için fakat gücüm yetmedi. Açın kapıları bir olay çıkmaz dedim ama dinletemedim. Allah maça Valimiz gelmiş. O talimat verdi ve Jandarma’dan takviye kuvvet geldi. Burda Sansunsporlulara resmen terörist muamelesi yapıldı. Benim bu noktada özür dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Siz bunları hak etmediniiz, stad benim, takım benim, taraftar benim neden organizeyi ben yapamıyorum. 12-13 yaşındaki çocukları ıslak şekilde maç izlettirmek reva mı. Eğer Samsunspor hukuki bir süreç başlatacaksa onların yanlarındayız ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

‘Ben gerçekten çok yoruldum’
Koskoca şehrin futbol yükü tamamen benim omuzlarımda ve ben artık yoruldum. Diyarbakır’da oyuncum tehdit ediliyor yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen allahın bir kulu arayıp’ne yapabiliriz’ diye sormuyor. Benim verdiğim primi eleştiriyorlar. Size ne kardeşim be n kendi paramı veriyorum. Bir insan kendi verdiği para nedeni ile eleştirilir mi. Biz 2 milyon liralık bir takımız ve çok yüksek maliyetli takımlarla mücadele ediyoruz. Primi yüksek tutmazsak bu noktaya nasıl getirebilirsiniz. Bu çocuklar tarih yazmaya devam ediyor ancak kimseden destek görmüyoruz, Benim arkamda iş adamları holdingler yok. Federasyondan gelen paranın üzerini tamamlayarak götürüyoruz. Fakat yoruldum gerçekten çok yorudum artık bunca çabayı kimse umursamıyor. Ben kulüp başkanı olarak kapıları bile açtıramıyorsam ben neyi yöneteceğim. İstifa etmem gerekirse de ederim, cuma günü genel kurul var o zamana kadar düşüneceğim.

‘Ben bu memlekete fazla geliyorum’
Ben Samsunspor maçında bir kez daha gördüm ki bu memlekete fazla geliyorum ve yok hükmündeyim yanımda bir Allah kulu yok. Herkes reklam için yanımda lanet olsun böyle galibiyete bizi böyle güzel bir galibiyete bile sevinemez hale getirdiler. Ortada Çorumspor da yok Çorumspor sadece taraftarın gönlünde gazeticilerin kaleminde.

‘Kontenjan artırımı artık yok’
Bundan sonra iç saha maçlarında kontenjan artırımı yapmayacağım. Samsun maçında gördükki kontenjanı artırdık başımıza gelmeyen gelmedi. Bundan sonra Çorum’a gelecek tüm takımlar bilsinki kontenjan artırımı olmayacak ve on göre hazırlıklarını yapsınlar.

Son olarakta buradan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bir kaç ufak tefek olumsuzluklar olsada başkanlarının sözünü dinlediler ve takımlarını desteklediler bu zor sınavdan yüzlerinin akı ile çıktılar. Kendileri ile gurur duyuyorum’ dedi.