HALİL ÖZTÜRK
Belediye Başkanı Zeki Gül, Fatih Erdin için düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Belediye olarak güreşe büyük önem verdiklerini ve bugün bunun karşılığını aldıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Başkan Gül, göreve başladıklarında Çorum Belediyespor’un 3-4 tane güreşçisinin olduğunu bugün ise büyüklerde serbest stilde Süper Lig, grekoromen stilde 1. lig, minikler ve yıldızlar liglerinde mücadele eden kadrolara sahip olduklarını belirterek ‘Yaptığımız çalışmalar ile güreş bugünlere geldi.

Şu anda Türkiye’de söz sahibi konumda Fatih Erdin gibi Selim Kozan gibi şampiyon güreşçilerimiz var. Ben aynı zamanda Federasyon Yönetiminde görev yapıyorum. Hiç bir güreşçinin hakkını yedirtmedim bundan sonrada yedirtmem. Bunun en son örneğini Fatih Erdin’de hep birlikte yaşadık.
Fatih Erdin ile Avrupa Şampiyonası’nda birlikteydik. Ben kendisine o zamanda söyledim kendisinde bir güven eksikliği var. Moral ve motivasyon olarak tam hazır olmuş olsa inanıyorumki Fatih Erdin şampiyon olarak dönerdi. Bundan gereken dersleri çıkartarak bugünden itibaren 2020 Olimpiyatlarına hazırlanması gerekiyor.

Ben dünya ikincisi oldum diyerek gururu ve kibire kapılmadan şımarmadan bir gün bile ara vermeden çalışmalarına başlayacak ve Olimpiyatlarda şampiyonluk hedefine bugünden hazırlanacak. Ben bu başarının diğer tüm sporcularımıza örnek olmasını diliyorum’ dedi.