HALİL ÖZTÜRK
Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Çorum Gençlikspor kulübü sporcusu Sümeyra Aykaç 78 kiloda bronz madalya kazanırken Sedanur İçağası madalya maçında kaybederek yedinci oldu. Antalya Spor Salonu’nda önceki gün başlayan ve 57 ilden 217’si kadın 381’i erkek toplam 598 sporcu mücadele ediyor.
Antalya’da önceki gün yapılan müsabakalar ile başlayan Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası’nda 52 kiloda tatamiye çıkan Sedanur İçağası ilk turda Yalova’dan İrel Gülver, ikinci turda Eskişehir’den Ayşenur Yüceışık üçünü turda Trabzon’dan Rabia Şeras’ı yenen Sedanur İçağası çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek final maçında İstanbul’dan Rabia Şenyayla’la yenilen  Sedanur İçağası repesaj maçı yapmaya hak kazandı. Repesaj ilk maçında Samsun’dan İremnur Ece’yi yenen İçağası ikinci maçında ise Kocaeli’nden Melda Pınar’a yenilerek madalya maçına çıkma hakkını kaybetti ve şampiyonayı yedinci olarak tamamladı.
Aynı sıklette mücadele eden Çorum Gençlikspor’dan Dilara Sol ise ilk turda Isparta’lı rakibi Ayşenur Çankaya’yı yenerek ikinci tura çıktı ancak bu turda İstanbul’tan Serap Koşar’a yenilerek şampiyonaya veda etti.
78 kiloda tatamiye çıkan Sümeyra Aykaç ilk turu bay geçti ikinci turda Trabzon’dan Sonay Deniz Kaya’yı çeyrek finalde ise Kocaelinden Büşra Naçar’ı yenerek yaarı finale yükseldi. Yarı final maçında Edirne’den Çğdem Bora’ya yenilen Aykaç üç beş maçı için tatamiye çıktı. Madalya maçında Ankara’lı rakibi Sıdıkı Işık’ı yenen Sümeyra Aykaç geçen yıl olduğu gibi bu yılda bronz madalyanın sahibi oldu.

Editör: Haber Merkezi