HALİL ÖZTÜRK
Mental Kadınlar Kategorisinde üç kez Masa Tenisinde Türkiye Şampiyonluğu bir kez Avrupa ikincisi olan Sümeyra Türk İtalya’da yapılacak olan Lignano Open turnuvası için milli takım kampında.


İzmir’de 26 Şubat’ta başlayan ve 12 Mart’ta sona erecek olan masa tenisi milli takım kampında Sümeyra Türk ile birlikte Çorum Masa Tenisi antrenörleri Mesut Kuşgöz ve Sedef Karadağ da bulunuyor. Masa Tenisi Milli Takım antrenörü Mesut Kuşgöz Sümeyra Türk’ün Spor Genel Müdürlüğü’nün olimpik kadrosunda yer alan bir sporcu olduğunu söyledi.


Dünya sıralamasında şu anda 18. 23 yaş altında ise altıncı olduğunu belirten Kuşgöz, Sümeyra’nın geçtiğimiz ay Fransa’da yapılan İnas Avrupa oyunlarında ferdiler, takımlar ve çiftler kategorisinde ikincilik, Mixler kategorisinde ise üçüncü olarak dört madalya kazandığını belirtti.


Kuşgöz haftada altıgün yardımcı antrenörler Derya Tuncel ve Sedef Karadağ ile yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve hedeflerinin 2020 Tokya Paralimpik Oyunlarına hazırlandıklarını söyledi. Masa Tenisi antrenörü Mesut Kuşgöz bu yoğun çalışma sonunda Çorum’a Olimpiyat madalyası getirmeyi hedeflediklerini söyledi.


İzmir’de kampta bulunan milli takım 12 Mart’a kadar çalışmalarını sürdürecek ve ardından İtalyanın Lignamo kentinde 14-16 Mart tarihlerinde yapılacak İPPTC Open turnuvasında mücadele edecek.

Editör: Haber Merkezi