MU­RAT KA­RA­SU
Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por 1. lig­de­ki ilk ma­çın­da sa­ha­sın­da ilk haf­ta­nın li­de­ri Ha­tay Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por’u 3-0 gi­bi net bir skor­la ye­ne­rek hem li­ge or­tak ol­du hem­de bü­yük mo­ral bul­du. İlk haf­ta Fın­dık­lıs­por dep­las­ma­nın­dan 3-0 mağ­lup dö­ne­rek ka­fa­lar­da so­ru işa­re­ti oluş­tu­ran Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por er­kek vo­ley­bol ta­kı­mı 1. lig­de­ki ikin­ci haf­ta ma­çın­da evin­de Ha­tay Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por’u ko­nuk et­ti.


Er­kek­ler vo­ley­bol 1. li­gin­de evin­de ilk ma­ça çık­ma­sı­na kar­şın Sun­gur­lu­la­rın ma­ça il­gi­si çok dü­şük kal­dı. 500 ki­şi­lik tri­bün ka­pa­si­te­li spor sa­lo­nu­nun ya­rı­sı­nın bi­le dol­ma­dı­ğı maç­ta Sun­gur­lu Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ab­dul­ka­dir Şa­hi­ner, Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por Ku­lü­bü Baş­ka­nı Bah­ri Se­zen, Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Te­mel Eği­tim Ge­nel Mü­dür­lü­ğü İz­le­me ve De­ğer­len­dir­me Da­ire Baş­ka­nı hem­şeh­ri­miz Fa­tih Ba­şak, Sun­gur­lu Kaf­kas Der­ne­ği Baş­ka­nı Ah­met Öz­sa­ray ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri yal­nız bı­rak­ma­dı­lar,
Ra­ki­bi önün­de ma­ça çok et­ki­li baş­la­yan ve hü­cum­da iyi or­ga­ni­ze olan Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por bu se­ti 25-16’lık skor­la ala­rak 1-0 öne geç­ti ve mo­ral­len­di. İkin­ci set ise ke­li­me­nin tam an­la­mı ile ne­fes kes­ti. Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por sa­vun­ma­da iyi gö­rün­tü ve­rir­ken ko­nuk ta­kım bu set­te hü­cum­da da­ha et­ki­li ol­du ve fi­nal bö­lü­mü ne­fes kes­ti. Üç kez uzat­ma­ya gi­den se­ti 28-26 al­ma­yı ba­şa­ran tem­sil­ci­miz sko­ru 2-0 yap­tı.


Üçün­cü set­te ma­ça or­tak ol­mak is­te­yen Ha­tay Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por ilk sa­yı­dan iti­ba­ren öne geç­ti ve 21-17 ön­de son bö­lü­me gir­di.  Bu bö­lüm­de ise özel­lik­le sa­vun­ma­da ina­nıl­mız bir per­for­mans gös­te­ren ve ra­ki­bi ha­ta­ya zor­la­yan Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por ara­da­ki far­kı ka­pat­tı ve se­ti 25-22’lik skor­la ka­za­na­rak sa­lon­dan 3-0 ga­lip ay­rıl­dı ve ilk üç pu­an se­vin­ci­ni ken­di­le­ri­ni des­tek­le­me­ye ge­len az sa­yı­da ta­raf­ta­rı ile bir­lik­te ya­şa­dı.