HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig’de temsilcimiz Sungurlu Belediyespor ligde kalmak adına çok kritik maçta en yakın rakibi Kastamonu İl Özel İdarespor ile 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puan kaybetti.
Geçtiğimiz hafta Safranbolu deplasmanından üç puanla dönerek moral bulan Sungurlu Belediyespor taraftar desteğinide arkasına alarak başladığı maçta Kastamonu önünde etkili bir futbol ortaya koydu. Maça hızlı başlayan kırmızı beyazlılar rakip kalede etkili oldu ve 20. dakikada kazanılan penaltı atışını Osman gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan bölümünde ikinci gol için yüklenen Sungurlu Belediyespor son vuruşlarda başarılı olamayınca ilk yarı 1-0 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıda ise konuk Kastamonu İl Özel İdarespor daha etkili bir futbol ortaya koydu. Sungurlu Belediyespor galibiyeti korumuk için mücadele ederken topu ilerde tutmayı başaramayınca kalesinde tehlikeler yaşadı. Maçın 77. dakikasında konuk takım duran toptan bulduğu golle skoru 1-1 yaptı. Sonraki bölümde Sungurlu Belediyespor’un beraberlik için baskısı sonuç vermeyince takımlar ilk yarıda olduğu gibi yine sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldılar.
Maçı 800 kadar Sungurlu Belediyespor taraftarı ile birlikte Kulüp Başkanı Bahri Sezen izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
9. dakikada sol kanattan gelişen Sungurlu Belediyespor atağında Osman ceza sahası içinde Zafer’e indirdi bu futbolcuda boş durumdaki Başaran’ı çıkardı müsait pozisyonda topa kötü vurdu ve yandan auta attı.
20. dakikada Sungurlu Belediyespor penaltı atışı kazandı. Sağ kanattan Tolga topla hareketlendi ceza sahasına girdiği anda rakibi tarafından düşürüldü maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı Osman kullandı topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
İlk yarıda takımların çabası başka gol getirmedi ve Sungurlu Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde girdi.
54. dakikada sağ kanattan A. Samet ile etkili gelen konuk takım atağında ceza sahası içinde topla buluşan Mamadou müsait pozisyonda vurmakta gecikince araya giren savunma topu yatarak uzaklaştırdı.
56. dakikada gelişen Sungurlu Belediyespor kontratağında Başaran kalecinin önde olduğunu gördü ve aşırtma vuruş yaptı top üst direğe çarparak auta gitti.
77. dakikada Kastamonu beraberlik golünü buldu. Sol kanattan kazanılan serbest atışta ceza sahasına yapılan ortada Mesut ceza sahası içinde iyi yükseldi kafayı vurdu topu köşeden ağlara göndererek skoru 1-1 yapan golü attı.