SALON: Sungurlu Mahmut Atalay.
HAKEMLER: Erhan Alparslan, Hüseyin Kamber.
SUNGURLU BELEDİYESPOR: Tuğberk, Ali Berslan, Eneshan, Metehan, Hüseyin, Alican, Taha, Kaan, Erenhan, Furkan, Okan.
FINDIKLISPOR: Avni, Salih, Kerem, Ali, Berk, Gökay, Rıdvan, Yusuf, Ömer, Fatih.
SETLER: 22-25, 25-20, 10-25, 29-27, 17-15

HALİL ÖZTÜRK
Voleybol erkekler 1. liginde temsilcimiz Sungurlu Belediyespor ilk yarının son üç maçındaki galibiyet serisini ikinci yarının ilk maçında da sürdürdü ve uzun süredir bulunduğu düşme potasından çıkarak dokuzuncu sıraya kadar yükseldi. Sungurlu Belediyespor sezonun ilk maçında deplasmanda 3-0 yenildiği Fındıklıspor’u müthiş bir geri dönüşe imza attığı maçta 3-2 yenerek haftayı iki puanla kapattı.
Cumartesi günü Mahmut Atalay Spor Salonu’nda oynanan maç büyük iniş ve çıkışların olduğu bir karşılaşma oldu. İlk sette dengeli giden maçı son bölümde savunmada çok hata yapan temsilcimiz 25-22 kaybetti ve konuk takım 1-0 üstünlüğü yakaladı.
İkinci sette ise hücumda daha etkili bir görüntü veren ve savunmasını düzelten Sungurlu Belediyespor bu seti 25-20 kazanarak setleri 1-1 yaptı ve morallendi. Ancak üçüncü sette kötü başlayan temsilcimiz inanılmaz hatalar yaptı ve seti 25-10 gibi çok farklı bir skorla kaybetti konuk takım 1-2 öne geçti.


Dördüncü setten itibaren ise mücadele ve tempo inanılmaz arttı. Bu setin final maçında 21-18 geriye düşen Sungurlu Belediyespor üst üste üç sayı alarak skoru 21-21 yaptı. Sondaki bölümde uzatmaya giden maçta konuk takım iki kez set ve maç sayısını değerlendiremedi ve üst üste iki sayı alan Sungurlu Belediyespor 2-2 beraberliği sağladı ve final setine götürmeyi başardı.
Final setinde 5-4 öne geçen Sungurlu Belediyespor sonraki beş sayıyı kaybedince konuk takım 9-5 üstünlüğü yakaladı. Sonra oyunda toparlanan ve 10-10 beraberliği sağlayan Sungurlu Belediyespor 13-11 geriye düştü Fındıklıspor 14-13’de set sayısından yararlanamadı Sungurlu Belediyespor iki sayı üst üste alarak 15-14 öne geçti. Fındıklıspor maç sayısını izin vermedi ve skoru 15-15 yaptı. Sonraki iki sayıda rakibine izin vermeyen Sungurlu Belediyespor seti 17-15 maçıda 3-2 kazanarak üst üste dördüncü galibiyetini alarak ligdeki çıkışını sürdürdü.
Bu galibiyet ile Sungurlu Belediyespor 15 puanla dokuzuncu sıraya yükselerek düşme potasından uzun bir süreden sonra çıkmayı başarırken Fındıkspor ile 19 puanla sekizinci sırada yer aldı.

Editör: Haber Merkezi