HALİL ÖZTÜRK
Spor Ta­ban bir­lik­le­ri tem­sil­ci­le­ri Ço­rum ama­tör fut­bo­lu­nun so­run­la­rı­nı gö­rüş­mek üze­re bir ara­ya gel­di. Ama­tör Spor Ku­lüp­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Se­fer Kur­ta­ran’ın baş­kan­lı­ğın­da­ki top­lan­tı­ya, Fut­bol İl Tem­sil­ci­si En­gin Ayan, TÜ­FAD Baş­ka­nı Rem­zi Ka­ra­han, İl Ha­kem Ko­mi­te­si Baş­kan ve­ki­li Kah­ra­man Öl­çer, Ana­do­lu Spor Ga­ze­te­ci­le­ri Der­ne­ği Ço­rum Şu­be Baş­ka­nı Ha­lil Öz­türk ile ASKF Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri Ah­met Ay­lar, Hay­ret­tin Ka­ra­ca, Os­man Uç­kan ve Meh­met Ar­duç ka­tıl­dı­lar.

Top­lan­tı­da bi­ten se­zo­nun bir de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­dı ve bu se­zon için­de özel­lik­le te­sis­ler­de ya­şa­nan so­run­lar ve çö­züm yol­la­rı ko­nu­sun­da gö­rüş­me­ler ya­pıl­dı. Ya­pı­lan gö­rüş­me­ler so­nun­da özel­lik­le te­sis­ler­de ya­şa­nan so­run­lar bir lis­te ha­li­ne ge­ti­ri­le­rek Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ile bir­lik­te so­run­la­rın çö­zü­mü için ye­rel im­kan­lar Be­le­di­ye ve İl Özel İda­re­si ile çö­zü­le­bi­le­cek­ler için gi­ri­şim ya­pıl­ma­sı­na ye­ter­li ol­ma­ma­sı ha­lin­de ise Spor To­to kat­kı­sı sağ­lan­ma­sı için si­ya­si­le­ri zi­ya­ret edil­me­si ko­nu­sun­da gö­rüş bir­li­ği­ne va­rıl­dı.
Ya­pı­lan top­lan­tı so­nun­da bi­rin­ci ön­ce­lik Dr. Tur­han Kı­lıç­cı­oğ­lu Sta­dı’nın yı­kıl­ma­sı ha­lin­de yıl­lar­dır tri­bün al­tın­da so­yun­ma oda­sı ola­rak ama­tör­le­rin kul­lan­dı­ğı oda­la­rın ye­ri­ne al­ter­na­tif oda yer­le­ri ya­pıl­ma­sı oluş­tur­du. İkin­ci önem­li gün­dem ise ta­kım­la­rın an­tren­man için yo­ğun­luk­la kul­lan­dı­ğı 1 no­lu sa­ha­nın ışık­lan­dı­rıl­ma­sı ol­du. Ya­pıl­dı­ğın­da bü­yük bir ek­sik­li­ği gi­de­ren al­tı so­yun­da oda­sı ve spor ta­ban bir­lik­le­ri­ne hiz­met ve­ren bi­na­nın dö­kü­len yer­le­ri­nin ona­rıl­ma­sı, bu bi­na­da­ki so­yun­ma oda­la­rın­da maç­lar­dan son­ra sı­cak su sağ­lan­ma­sı, mer­kez­de­ki Mi­mar Si­nan sa­ha­sı­nın so­yun­ma oda­la­rı­nın mo­der­ni­zas­yo­nu ve Ulu­ka­vak Naz­mi Av­lu­ca sa­ha­sı­na ye­ni so­yun­ma oda­sı ya­pıl­ma­sı oluş­tur­du. İl­çe­ler­de Uğur­lu­dağ, Me­ci­tö­zü ve Kar­gı il­çe­le­ri­ne so­yun­ma oda­sı ya­pı­mı ve sa­ha­lar ile bir­lik­te kul­la­nı­ma ha­zır ha­le ge­ti­ril­me­si gi­bi ko­nu­lar bir ra­por ha­li­ne ge­ti­ri­le­rek ge­rek­li gi­ri­şim­le­rin ya­pıl­ma­sı­na ka­rar ve­ril­di.