HARUN AKKAYA
Bucaspor deplasmanından puansız dönerek zirve yarışında çok büyük bir fırsatı kaçıran Yeni Çorumspor pazar günü sahasında oynayacağı Serik Belediyespor maçının hazırlıklarına tam kadro başladı.

Buca maçının ardından bir gün izin yapan kırmızı siyahlı takım dün saat 16’da tesislerde toplandı. Saat 18’de başlayan antrenman öncesinde Teknik Heyet futbolcularla bir toplantı yaparak Bucaspor maçını ve hafta sonu oynayacakları zorlu Serik Belediyespor maçını değerlendirdiği öğrenildi.
Kırmızı Siyahlı takım daha sonra tesis sahasında haftanın ilk antrenmanına çıktı. Uzun süredir sakatlığı nedeni ile çalışmalara katılamayan Ertuğrul’un da dönmesi ile Yeni Çorumspor tam kadro çalıştı. Isınma hareketleri ve toplu olarak yapılan ısınma koşusunun ardından haftanın ilk antrenmanı dar alanda pas çalışması ile sona erdi.

Yeni Çorumspor, Serik Belediyespor maçının hazırlıklarını bugün yapacağı taktik çalışma ile sürdürecek.


Bayburtspor Özcan Kızıltan ile anlaştı

Yeni Çorumspor’un grubunda lider Bayburtspor’da üçüncü teknik direktör olarak Özcan Kızıltan göreve başladı. Sezona Bülent Demirkanlı ile başlayan sarı siyahlı takım onuncu hafta sonunda Demirkanlı ile yollarını ayırdıktan sonra genç teknik adam Ferruh Özgün ile anlaştı.

Grupta en yakın takipçileri ile arasındaki puan farkı 11’e kadar çıkan Bayburtspor üst üste aldığı mağlubiyetler ile puan farkı beşe kadar düşmüştü. Son olarak pazar günü Serik Belediyespor deplasmanından 1-0 mağlup dönen sarı siyahlı takımda Teknik Direktör Ferruh Özgün istifa etmiş yönetim kesin kararı vermemişti.

Dün yapılan görüşmeler sonunda Ferruh Özgün ile yolları kesin ayırma kararı alan Bayburtspor tecrübeli teknik adam Özcan Kızıltan ile anlaştı. Mersin İdman Yurdu takımında teknik adam olarak göreve başlayan Kızıltan Fenerbahçe alt yapısında görev aldıktan sonra Rizespor, Turgutsupro, Bucaspor, Balıkesirspor, Sakaryaspor, Göztepe, Boluspor, Kartalspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Eskişehirspor, ve son olarakta geçtiğimiz sezon Tarsus İdman Yurdu takımında görev yaptı. 19 Şubat’ta sarı lacivertli kuluple yollarını ayıran Özcan Kızıltan dün akşam saatlerinde Bayburt’a gelerek sarı siyahlı takımla ilk antrenmana çıktı.


A grubu rahat, B grubu karışık
2. Amatör Küme’de ikinci hafta maçları sonunda A grubunda sıralama değişmedi, B grubunda ise play-off heyecanı daha zorlu geçecek gibi görülüyor.
A grubunda Ulukavakspor ve Çorumspor takımları ikinci maçlarınıda farklı skorlarla kazanarak play-off yolunda büyük avantaj yakaladılar. Alınan sonuçlara bakıldığı zaman bu iki takımın bu gruptan final grubuna yükselmesine kesin gözü ile bakılıyor.

B grubunda ise Mecitözü Gençlerbirliği ikinci maçından da farklı galip ayrılarak zirvedeki yerini korudu. Grupta ikinci maçında HE Kültürspor, Kargıgücüspor önünde aldığı galibiyet ile yarışte bende varım dedi. Bu grupta final grubu heyacının daha zorlu geçmesi bekleniyor. Gruplarda ilk yarılar bu hafta sonu oynanacak maçlarla sona erecek.