Yeni Çorumspor tarih yazmaya devam ediyor.

Kırmızı Siyahlı takım grubun namağlup iki takımından birisi olan  Yılport Samsunspor’u özellikle ilk yarıdaki mükemmel futbolu ile 2-1 yenerek zirveye damga vurdu. Kırmızı Siyahlı takımı galibiyete Murathan’ın penaltısı ve Fatih’in ayağından bulduğu iki golle ulaştı.

Amedspor maçından sonra yol ayrılmalar ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeni ile grubun ekonomik olarak gün pahalı takımı Samsunspor önüne çıktı. Teknik Direktör Bahri Kaya Amedspor maçı kadrosunda mecburiyet dışında değişiklik yapmadı.

İlk dakikadan itibaren rakibi önünde topun arkasına geçerek rakibi karşılaşan ve topun bulunduğu bölgeye baskı yaparak çıkan kırmızı siyahlı takım rakibe pozisyon vermeden ani ataklarla etkili oldu. İlk dakikalarında Berat Ali’nin düşürüldüğü mutlak penaltı pozisyonuna devam diyen maçın hakemi ilk yarının son dakikasında yine Berat Ali’nin düşürülmesine penaltı düdüğü çaldı.
İlk yarıdaki güzel futbolunu bu golle süsleyen Yeni Çorumspor soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda rakibin orta alanda baskısı karşısında zaman zaman zorlanan kırmızı siyahlı takımda Berat Ali’nin mükemmel çalımı sonunda Fatih’e attırdığı ikinci golle evinde zorlu maçta 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Bu dakikadan itibaren tüm riskleri alan Samsunspor önünde final paslarında doğru tercihleri yapamayan Yeni Çorumspor kanatlardan gelen rakibi önünde gelen golle kırmızı siyahlı takım tedirgin olurken konuk takım daha çok yüklendi. Bu bölümde savunmada ve orta sahada iyi mücadele eden ve kenar yönetiminde yaptığı hamleler ile rakibe beraberlik şansı vermeyen Yeni Çorumspor tarihindeki en büyük başarılarından birine imza attı ve güçlü rakibini 2-1 yenerek hem sıralamadaki yerini korudu hemde rakiplerinin kendisine yaklaşmasına izin vermedi.
Maçı Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte yaklaşık altı bin Çorumspor taraftarı ile bin kadar Yılport Samsunspor taraftarı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
15. dakikada sağ kanattan Berat Ali topla birlikte hareketlendi rakibinden kurtulduktan sonra yapılan müdahele sonunda yerde kaldı maçın hakemi pozisyona devam dedi.
16. dakikada savunmadan atılan uzun topa Bahattin hareketlendi kaleci Onur ceza sahası dışında kafa ile çıkarmak isterken kısa düştü boşta kalan topu Bahattin son anda dokundu Onur topu alta pas içinde tutarak gole izin vermedi.
44. dakikada savunma arkasına atılan uzun topla Berat Ali hareketlendi ceza sahasına girdiği anda Gökhan tarafından düşürüldü maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı Murathan kullandı ve kalecinin solundan topu ağlara göndererek Yeni Çorumspor’u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu golle kırmızı siyahlı takımın galibiyeti ile sonuçlandı.
62. dakikada Yeni Çorumspor ikinci golü geldi. Yine Berat Ali sağ kanattan rakibinden mükemmel bir çalımla kurtuldu yerden ortaya çıkardığı topa Fath penaltı noktasına yakın yerden gelişine çok güzel vurdu top uzak kale direğinin dibinden Samsunspor ağlarına gitti ve kırmızı siyahlı takım 2-0 üstünlüğü yakaladı.
69. dakikada Samsunspor golü geldi. Ceza sahası içindeki topu Yeni Çorumspor savunması bir türlü uzaklaştıramadı son olarak Ferdi’nin kafa ile yayın üzerine çıkardığı topla buluşan İlyas Kubilay sol kanattan ortaladı arka direkte Bahattin kafa ile topu köşeden Yeni Çorumspor ağlarına göndererek skoru 2-1 yaptı.
83. dakikada sol kanattan yapılan ortada Bahattin kafayı vurdu kaleci Onur köşeden tokatladı ikinci hamlede sahip olarak rakibe gol izni vermedi.
Maçın kalan bölümünde Yeni Çorumspor rakibe gol izni vermedi ve Yılport Samsunspor’a 2-1’lik skorla ilk mağlubiyetini tattırdı.

Editör: Haber Merkezi