HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor play-off yolundaki kritik maçta Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalırken özellikle hücumdaki performansı ile yine büyük hayal kırıklığı yarattı. Cezası nedeni ile seyircisiz oynanan maçta Yeni Çorumspor henüz 3. dakikada penaltıdan yediği golle rakibi önünde 1-0 geriye düştü. Orta alanda baskı yapan rakibi önünde ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlanan kırmızı siyahlıların tek umudu duran topa kaldı.

Orta sahada topa sahip olamayan kırmızı siyahlı takım kanatlarıda beklenen üretkenliği yapamadı. Savunma direnci ile ayakta kalan Yeni Çorumspor’da teknik heyet hamle yapmak için devre arasını bekledi. İkinci yarıya Mücahit Haktan’ın yerine Mikail’i alarak başlayan kırmızı siyahlı takım yine beklenen baskıyı kuramadı.

Teknik Heyet orta sahadan Kaan’ın yerine Barış’ı alarak çift forvete dönen Yeni Çorumspor duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Maçın 77. dakikasında rakip savunmanın kademe hatasından iyi yararlanan kırmızı siyahlı takım Yakup’un ayağından kazandığı golle skoru 1-1 yaptı. Bu golden sonra daha çok yüklenen kırmızı siyahlı takım hücum oyuncularından çok savunmanın kanat oyuncuları ile etkili olan kırmızı siyahlı takım galibiyet golünü bulamadı. Konuk Serik Belediyespor’un ise 83. dakikada frikikteki bir topu direkten döndü.

İki takımında futbol adına fazla bir şey ortaya koyamadığı maçta sahanın en kötülerinden biriside karşılaşmanın hakemi oldu. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle her iki takımın kenar yönetiminde büyük tepkisini alan maçın hakemi ilerlemiş yaşının etkisi ile umursamaz tavırda bir görüntü verdi.
 

MAÇTAN DAKİKALAR:
3. dakikada konuk Serik Belediyespor penaltıdan maçta 1-0 öne geçti. Bu dakikada orta alandan kaptırılan topta savunma arkasına atılan topa Alican hareketlendi kaleci Onurcan kalesinden çıkarak penaltı noktası üzerinde topa müdahele etmek istedi ancak rakibini düşürdü maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Alican topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
12. dakikada sol kanattan gelişen atakta Eşref topla hareketlendi ceza sahasına yan çizgiden girmeden yerden ortaya kesti ön direğe Yakup hamle yaptı araya son anda kayarak giren savunma topu kornere atarak bir gole engel oldu.
45+2. dakikada Yeni Çorumspor yaklaşık 30 metreden kazandığı frikik atışında Yakup Alkan’ın sert vuruşunda kaleci Orkun doksandan topu son anda kornere çelerek kırmızı siyahlı takıma gol izni vermedi.
İlk yarıyı konuk Serik Belediyespor 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıya Mücahit Haktan, Mikail değişikliği ile başlayan kırmızı siyahlı takım49. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Yakup’un yaptığı ortada ön direkte Mikail kafa ile aşırdı arka direkde Kaan yakın mesafeden topu yandan auta gönderdi.
67. dakikada sağ kanattan Yeni Çorumspor’un kazandığı korner atışında Barış’ın sert ortasında Uğur kafayı vurdu kaleci Orkun yakın mesafeden topa iki hamlede sahip olarak gole izin vermedi.
77. dakikada Yeni Çorumspor’un beraberlik golü geldi. Orda alanda Barış’ın baskısı sonucunda kaptığı topu savunma arkasına hareketlenen Volkan’a çıkardı bu futbolcu topla yaklaşık 40 metre gitti ceza sahasına girdi kaleci ile baş başa pozisyonda vuruşunda kaleci Orkun tokatladı dönen topu iyi takip eden Yakup topu boş kaleye göndererek skoru 1-1 yapan golü attı.
80. dakikada ceza sahası sol çaprazından kazanılan faul atışında Yakup sert vurdu kaleci Orkun köşeden çıkardı seken topu Mimün arka direkte yakın mesafeden dokunda topu yandan auta attı.
83. dakikada konuk Serik Belediyespor direğe takıldı. Ceza sahası sol çaprazından kazanılan frikik atışında Sinan sert vurdu top uzak kale direğinden geri geldi dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Maçın kalan bölümünde takımların çabası sonuç vermedi ve karşılaşma her iki yarıda atılan goller ile 1-1 beraberlikle sona erdi.