Çorum Voleybol Kulübü Başkanı Ali Haydar Teke tamamen Çorumlu çocuklar ve lise öğrencilerinden oluşan kadro ile profesyonel ligde mücadele ettiklerini ve kendi imkanları ile geldikleri bu noktada önümüzdeki hafta sonu Rize Fındıklı maçına destek bulamamaları halinde çıkamayacaklarını söyledi.


Pırlanta gibi sporculara ve her maç yanlarında olan düzgün karakterli velilere ve takımlarına destek veren gençlere sahip olduklarını belirten Başkan Ali Haydar Teke ‘Bu güç ve zenginlik ile bir çok kişinin yapamazsınız dediği cesaret bile edemedi şeyleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Her zaman Çorum’u en iyi şekilde temsil etmek Çorum’un en iyisi olmak için bütün gücümüz ile çalışmaktayız.
Çorum voleybol maddi bir geliri olmayan tamamen üç öğretmen arkadaşımızın çabaları ile faaliyet göstermektedir. Ligin 12. haftasına kadar uzak deplasmanları kendi imkanlarımız ile karşıladık, yakınları ise Gençlik Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer’in verdiği araç ile gittik.


Şimdi önümüzde ekonomik olarak gücümüzün yetmediği Rize Fındıklı deplasmanı kaldı ve bu konuda çalmadığımız kapı nerdeyse kalmadı. Bu deplasman için araç temin edecek kurum ve kuruluş bulamıyoruz. Bu çocuklarımıza sahip çıkacak bir iş adamı sanayici veya kurum bulamadığımız takdirde bu deplasmana gidemeyeceğiz.
Mülki amirlerimiz her fırsatta spora ve sporcuya destek verdiklerini söylüyorlar ancak profesyonel ligde ilimizi temsil eden bizlere neden sahip çıkılmıyor destek verilmiyor. Spora verilen desteği her kurum ve kuruluş kendi bünyesinde mi gerçekleştirmeli yoksa hitap ettiği şehrin tüm gençliğinemi vermeli. Kimseden maddi destek istemedik sadece dört ay ve her ayda iki kez deplasmana götürüp getirecek araç talep ettik.


Bizler Çorumun gençleri için ter döküyoruz, bizler deplasmanlarda Çorumu temsil ediyoruz, bizler Çorumun reklamıyız, bizler bayanlar Voleybol Liginde Çorumun gülen yüzüyüz. Biz kimseden onbinler, yüzbinler istemiyoruz sadece kızlarımızı Rize'ye götürecek bir araç istiyoruz. Herhalde koskoca Çorumun buna gücü yeter diye düşünüyorum. Salı gününe kadar üç bin lira gibi bir maliyeti karşılayacak bütçe veya bizi Rize'ye taşıyacak bir araç tahsis edemezsek maalesef ligin 13. haftasında karşılaşacağımız Rize-Fındıklı deplasmanına gidemeyip ligden ihraç olma riski ile karşı karşıya kalacağız. Çorumun takımına ve çocuklarına sahip çıkmasını bekliyoruz’ dedi.