Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, Muğlaspor maçında alınan skora değil ortaya konulan futbolun üzdüğünü ve tepkiyi artırdığını belirterek ‘Bu kötü oyunun ve sonucun sorumluluğu sahadaki teknik heyet ve futbolcular kadar bizimde. Bu geçiş sürecinde hatalar yaptık eksiklerimiz oldu ve sonuçta gelinen bu noktada ümidimizi kaybetmedik taraftarlarımızında kaybetmemesini bu takıma inanmasını ve güvenmesini istiyoruz’ dedi.


Başkan Özcan dün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu ‘Yoğun ve uzun bir kamp döneminin ardından Muğlaspor maçına çıktık. Talihsiz bir maç oynadık sonucu ile ilgili fazla bir şey söylemiyorum. Taraftarımız ve bizleri derinden uzun sonuç değil oynanan oyun olmuştur. Mazeret üretecek değiliz. Başarıda üzerimize düşen payı aldığımız gibi başarısızlıktaki payımızıda alıyoruz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz bir daha böyle bir görüntü ile karşılaşmamaları adına elimizden geleni yapmaya çalışacağımıza inansınlar. Sahadaki görüntü bir iş kazası olarak görüyoruz ve bunun son olmasını diliyoruz.


Maç sonunda toplantılar yaptık. Üç gün üst üste gidip geldik ve toplantılar yaptırk. Bir takım değişikliklere gitme gereğini gördük. Sahadaki kötü görüntü sadece futbolcu ve teknik heyetin eseri değil bizimde yönetim olarak sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bizde bu doğrultuda bir dizi kararlar aldık. Bu kararların neden daha önce alınmadığına ise Belediyespor yönetimine 15 kişi olarak seçildik isim değişikliğinin ardından gelen prosedürler sonucunda bazıları ile zorunlu ayrılıklar oldu. Mevzuatlar yetişmediği için bu değişimi yapamadık. Genel Kurul’da bu nedenle ertelenmiştir.
 

‘Mehmet Hoca’ya Çorum’a yakışır bir veda yapacağız’ 

Çok sevdiğim kendi güzel kalbi güzel Mehmet hocam ile yolları ayırmış bulunmaktayız. Ne biz hocayı gönderdik ne hoca bizi bıraktı. Şartlar bizi o noktaya getirdi. Muğla maçının değerlendirildiği toplantıda karşılıklı anlaşarak yolları ayırma kararı çıktı. bizlere verdiği emek destek ve Çorum tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İstanbul’da bir buluşmam olacak. Kendisiyle Çorum’a yakışır bir ayrılık yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda kendisini bir maçımza davet edeceğiz. Saha dışında Çorum’a büyük katkılar yaptığına inanıyorum. Ayrılık kararının ardından şu an için antrenör Ersin Küçükoğlu ile yola devam etme kararı aldık. Yardımcısı Serkan Güney, Kondisyonar Ertuğrul hoca ve kaleci antrenörü Uğur hoca görevinin başındadır’ dedi.
 

‘Eksiklerimizi taraftarımız kapatacak ’ 
1461 Trabzon maçında çok eksikleri olduğunu ancak bu eksiklerini taraftarlarının tribünleri doldurarak gidereceğine inandığını belirten Başkan Fatih Özcan ‘Ne kadar kızsalarda bu takıma inançlarını kaybetmesinler ve güvensinler. Sezon sonunda inşallah bu hasrete hep beraber son vereceğiz’ dedi.
‘Çorum Belediyespor 
iki yıllık yasal süreci bekliyor’ 
Çorum Belediyespor yönetimi konusundaki bir soruya Başkan Fatih Özcan şu anda kulüpte pasif durumda olduğunu hiç bir faaliyeti olmadığını sadece iki yıllık yasal süreci beklediğini belirterek ‘Buraya tanıdığımız arkadaşlardan bir yönetim oluşturacağız ve iki yıllık yasal süreç sonunda kulüp kendiliğinden fesh olacak’ dedi.

 

‘Beltaş ile devam’
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Mileltvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ile bir araya gelip istişare yaptıklarını ve kendilerini bilgilendirdiğini belirten Başkan Fatih Özcan  Beltaş ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve geçen yılki şartlarda Beltaş bu yılda forma sponsoru olarak devam edeceklerini söyledi.
Başkan Özcan geçtiğimiz aylarda duyurdukları üç tane marşın tamamlandığını ve kulübe teslim edildiğini belirterek Pazar günki maçta bu marşlar golden sonra maçtan önce ve genel olarak yapılacak ve sunuma başlayacağız.

 

‘Bu öfke on yıllık hasrete’ 
On yıldır bu bataklıktan çıkamamanın verdiği isyanı hatırlıyorum. Bana 18 haftalık başkana bu tepkiler çok değilmi diyorlar bunun bir birimin olduğunu biliyorum. Bu camia artık laf değil başarı istiyor o kupanın bu şehre gelmesini istiyor. Bu Fatih Özcan’a isyan değil özlem ve hasretin isyanı olduğunu biliyorum.

 

‘Stad bu sene yetişmeyecek ’ 
Stad bu sene yetişmeyecek olağanüstü bir durum olmadığı sürece sezonu eski madenimizde sezonu tamamlayacağız. Eleştiriye açığız ancak kimsenin yöneticiye futbolcuya küfür ve hakaret etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum.