HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por’un mil­li gü­reş­çi­si Fa­tih Er­din Ma­ca­ris­tan’da ya­pı­lan Bü­yük­ler Dün­ya Ser­best Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı’nda Tür­ki­ye adı­na tek ma­dal­ya ka­za­nan isim ol­du. Fa­tih Er­din 86 ki­lo fi­na­lin­de Ame­ri­ka­lı ra­ki­bi­ne 12-2 ye­ni­le­rek Dün­ya ikin­ci­si ol­du ve gü­müş ma­dal­ya ka­zan­dı.
Ma­ca­ris­tan’ın Bu­da­peş­te ken­tin­de de­vam eden Dün­ya Şam­pi­yo­na­sın­da  86 ki­lo­da mil­li ma­yo­yu gi­yen Fa­tih Er­din ilk kez bü­yük­ler ka­te­go­ri­sin­de böy­le bir or­ga­ni­ze­de min­de­ne çık­tı.
Fa­tih Er­din ilk tu­ru bay geç­ti ikin­ci tur­da ise geç­ti­ği­miz yı­lın Dün­ya ikin­ci­si Rus asıl­lı Slo­vak Bo­ris Ma­ko­ev’i ne­fes ke­sen bir mü­ca­de­le so­nun­da 8-7 ye­ne­rek çey­rek fi­na­le yük­sel­me­yi ba­şar­dı. Bu tur­da Ko­re­li Gwa­nuk Kim'i 11-0 sa­yı tu­şu ile ra­hat bir mü­ca­de­le so­nun­da ye­nen Er­din ya­rı fi­na­le yük­sel­di. Ya­rı fi­nal ma­çın­da ise Rus asıl­lı İs­pan­yol ra­ki­bi Tay­mu­raz Nas­ka­di­ae­va Fri­ev'i 7-4 ye­nen Fa­tih Er­din fi­na­le yük­sel­me­yi ba­şar­dı.
Fi­nal ma­çın­da Ame­ri­ka­lı Da­vid Mor­ris Tay­lor ile kar­şı­la­şan Fa­tih Er­din çok at­le­tik bir ya­pı­ya sa­hip ra­ki­bi önün­de kö­tü baş­la­dı ve ön­ce bas­tır­ma ile iki pu­an ve­rir­ken ar­dın­dan bo­yun­du­ruk­la kar­şı­la­dı­ğı an­da ra­ki­bin bas­kı­sı kar­şı­sın­da ikin­ci kez ra­ki­bi­ne iki pu­an ve­re­rek 4-0 ge­ri­ye düş­tü he­nüz ilk da­ki­ka dol­ma­dan.
Ar­dın­dan to­par­la­nan ve ra­ki­bi­ne bas­kı ku­ran Fa­tih Er­din alt­tan dal­dı ve ra­ki­bi­ni min­der dı­şı­na ata­rak bas­tır­dı ve sko­ru 4-2 yap­tı. İlk dev­re bu skor­la ta­mam­lan­dı.
İkin­ci dev­re­ye­de Ame­ri­ka­lı spor­cu çok hız­lı baş­la­dı ve Fa­tih Er­din’in ma­ça or­tak ol­ma­sı­na fır­sat ver­me­den üst üs­te bas­tır­ma­lar ile bir an­da sko­ru 12-2 ya­pa­rak min­der­den tek­nik üs­tün­lük ile ga­lip ay­rıl­dı ve Dün­ya Şam­pi­yo­nu ol­du.
Fa­tih Er­din İs­ki­lip do­ğum­lu ve Adil Can­de­mir Gü­reş Eği­tin Mer­ke­zin­den ye­ti­şen ha­len Ço­rum’da ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren ve Ço­rum adı­na min­de­re çı­ka­rak Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı’nda kür­sü­ye çık­ma­yı ba­şa­ran ilk gü­reş­çi. Fa­tih Er­din bu ba­şa­rı­sı ile ser­best gü­reş mil­li ta­kı­mı­nın Dün­ya Şam­pi­yo­na­sı’nda ma­dal­ya ka­za­nan tek spor­cu­su ola­rak mil­li ta­kı­mın gu­ru­ru ol­ma­yı ba­şar­dı.