HALİL ÖZTÜRK
Yüzme’de Ahmet Kağan Üstünay Türkiye finallerinde dört altın madalyanın sahibi oldu. 13-16 Aralık tarihlerinde Trabzon’da yapılan 11-12 Yaş Türkiye Finallerinde TED Çorum Koleji sporcusu Ahmet Kağan Üstünay 1200 sporcunun yarıştığı finallerde dört branşta Federasyon tarafından belirlenen en üst baraj olan A/4’ü geçerek dört altın madalyanın sahibi oldu.
Ahmet Kağan Üstünay 50 serbest, 100 serbest, 50 kelebek ve 50 sırt yarışlarında belirlenen en üst barajı geçerek altın madalyanın sahibi oldu. Üstünay aynı zamanda bu yarışlarda kendisine ait zamanları geliştirmeyi başardı. Yüzme yarışmalarında Federasyon tarafından belirlenen en üst barajı geçen sporcuların tamamına altın ikinci barajı geçenlere gümüş madalya veriliyor.
Üstünay son iki yılda katıldığı toplam 16 yarışta altın madalya kazanarak yüzme branşında Çorum’un ilk milli sporcusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ahmet Kağan Üstünay’ın hem babası hemde antrenörü olan Davut Üstünay diğer antrenörü Tuğrul Özkadı, Anitta Otel Fitnes Antrenörü Uğur Cevizci ve Burak Cenan ile birlikte çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirterek hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi.
Aynı okuldan Abdullah Er ise 11 yaş grubunda finallerinde gümüş madalya kazanarak başarılı bir derece ile şampiyonayı tamamladı.