Vali Mustafa Çiftçi, Çorum Futbol Kulübü’ne iade-i ziyarette bulundu.

Vali Çiftçi dün akşam saatlerinde Çorum Futbol Kulübü tesislerinde Başkan Fatih Özcan, Çorum FK Dernek Başkanı Hamit Işık, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Ercan, Serkan Geldi, Engin Erol ve Genel Koordinatör Oğuzhan Yalçın tarafından karşılandı.

Vali Çiftçi Başkan Fatih Özcan’ın odasında samimi ve sohbet ortamında görüşlerini dile getirdi. Ziyaret sırasında konuşan Başkan Fatih Özcan Vali Çiftçi’yi tesislerde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özcan,  ligin ilk yarısında takım olarak beklemedikleri puanlar kaybetselerde hedeften kopmadıklarını ancak son iki maçta aldıkları mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü belirtti.
Her zaman iddialı b.ir yapıya sahip olduğunu belirten Özcan bu nedenle hedeflerinin bu yılda şampiyonluk olduğunu buna ulaşmak içinde yönetim olarak ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini belirtti. Şehrin takıma sahip çıkmasının hedefe giden bu yolda çok önemli olduğunu belirten Başkan Özcan ‘Yeni stadımızında açılması ile ikinci yarıda çok daha güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Benim isteğim şehrin mülki amirlerinin protokol tribününde olması futbolcularımızın motivasyonu açısından son derece önemli. Hafta sonu oynayacağımız seyircisiz maçta sizleri görmek istiyoruz’ dedi.

Başkan Özcan eşit olmayan şartlarda mücadele ettiklerini üst liglerde kulüplerin harcama bütçelerinin sınırlandırıldığını ancak alt liglerde böyle bir uygulama olmadığını belirterek ‘Bizler 5-6 milyon liraya bütçe oluştururken rakiplerimiz 50-60 milyona oluşturabiliyorlar. Hafta başında Ankara’da yapılan çalıştay bu anlamda büyük bir adeletsizliği giderecek. Uygulama alt liglerede yayılacak. O zaman daha adil bir yarış olacaktır’ dedi.
Vali Mustafa Çiftçi ise iadei ziyarette bulunmayı çok istediğini bugüne fırsat olduğunu belirterek ‘İkinci yarının  başlaması ile bu ziyaret daha anlamlı oldu. Şehrin gelişiminde sporun önemini artık herkes biliyor ve görüyor. Çorum Futbol Kulübü’de bu anlamda çok büyük bir görev üstlenmiş durumdu. Bizler mülki amir olarak şehrin bu markasına sahip çıkmak ve destek vermek zorundayız. Her zamanı yanınızdayız bundan emin olabilirsiniz’ dedi.
Sohbet sırasında Samsunspor ile oynanan maçta yaşanan olaylar gündeme geldi ve Başkan Fatih Özcan’ın maç öncesi Emniyete dilalog çağrılarının cevapsız kalmasından duyduğu üzüntüye dile getirdi. Vali Çiftçi bunun üzerine Başkan Fatih Özcan’a telefonunu verdi ve bu tür gelişmelerde direk temas kurulmasının doğru olacağını belirtti.

Vali Mustafa Çiftçi futbol yöneticiliğinin vefanın olmadığı bir alan olduğunu alınan sonuçlar üzerinden her türlü değerlendirmenin yapıldığını belirterek profesyonel yöneticiliğin bu yüzden çok zor olduğunu söyledi. 
Ziyaretin son bölümünde Vali Mustafa Çiftçi’ye bu yıl İl Genel Meclisi’nden Amatör Spor kulüplerine ödenek ayrılmadığı yolundaki bir soruya ise konuyu bildiğini söyledi. Vali Çiftçi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun bir çalışma yaparak ihtiyaçlar konusunda bir liste hazırlamasını istedi ve bir araya gelerek buna bir kaynak oluştaracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi