HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor ikinci yarının evindeki ilk maçında 1461 Trabzon karşısında özellikle ikinci yarıda üstün bir futbol oynamasına karşın iki topu direkten döndü bir net golü ofsayt gerekcesi ile iptal edildi ve sahadan 0-0 beraberlikle ayrılarak zirve yolunda çok önemli iki puan kaybetti.


Genç futbolculardan kurulu rakibi önünde Yeni Çorumspor’da sakatlık ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeni ile farklı bir diziliş ile sahaya çıktı. Sol bekte genç Nafican ilk kez forma giyerken Mücahit Haktan da ilk kez onbirde sahaya çıkarken yeni transferler Uğur, Volkan ve Muhammet’de ilk kez kırmızı siyahlı formayı bu maçta giydiler.


Maçın ilk dakikalarından itibaren hücumda etkili olmaya çalışan Yeni Çorumspor orta alandan final paslarda başarılı olamazken kanatlardan gelişen ataklarda ise son şutlarda istenilen becereyi gösteremeyince ilk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.


İkinci yarı ise tamamen kırmızı siyahlı takımın kontrolü altında geçti. 1461 Trabzon takımı ise ani çıkışlarla etkili olmaya çalıştı ancak Yeni Çorumspor bu ataklara fazla izin vermedi. İlk yarıda Uğur’un kafa vuruşu ikinci yarıda ise Yakup’un mükemmel vuruşunda top direklerden geri geldi. Maçın en kritik anı ise 67. dakikada Yakup-Volkan verkaçında ağlara giden topa maçın yardımcı hakemi Yasin Kılıç’ın kaldırdığı anlamsız bayrak oldu.


Son bölümde tüm hatları ile yüklenmesine karşın özellikle şişirme toplarda topu istenilen noktaya gönderemeyince kırmızı siyahlı takım ikinci yarıda ikinci maçından bir puan alarak zirve yolunda çok önemli iki puan kaybetti. Maçın bir bölümünü Belediye Başkanı Zeki Gül ile Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan ile birlikte yaklaşık 2500 kadar Çorumlu futbol sever izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
17. dakikada sağ kanattan Mikail mükemmel çalımlarla rakip savunmayı geçti son çizgiye indiği anda arka direğe ortaladı Volkan yakın mesafeden boş durumda çok kötü vurdu topu üstten farklı auta göndererek takımını mutlak bir golden etti.
37. dakikada sağ kanattan Yeni Çorumspor’un kullandığı korner atışında ön direkte Uğur iyi yükseldi kafayı vurdu top üst direkten geri geldi dönen topu savunma uzaklaştırmak istedi Yakup’un önünde kaldı onun sert vuruşunda savunma yatarak topu kornere attı ve gole izin vermedi.
38. dakikada konuk takım etkili geldi. Ani gelişen atakta sağ kanattan Ferhat topla hareketlendi ceza sahasına girmeden yerden sert vurdu kaleci Onurcan topu köşeden kornere çeldi ve gole izin vermedi.
İlk yarıda takımların çabası sonuç vermedi ve devre 0-0 beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıya Yeni Çorumspor etkili başladı. 53. dakikada sağ kanattan Ertuğrul çalımlarla rakibini geçti son çizgiye indiği anda yerden ortaya çıkardı savunmadan seken topla Mikail penaltı noktası üzerinde buluştu vurmak yerine durdurmayı tercih edince savunma bastı ve vuruşunda top savunmadan sekerek oyun alanına döndü.
67. dakikada maçın yardımcı hakemi kırmızı siyahlı takımın mutlak bir golünü vermedi. Volkan sol kanattan topla geldi ceza yayı üzerinde Yakup Alkan ile duvar pası yaptı ceza sahasına girdi kalecinin altından topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem büyük bir hata yaparak ofsayt bayrağını kaldırınca kırmızı siyahlı takımın bir anlamda iki puanını çaldı.
82. dakikada Yeni Çorumspor ikinci kez direğe takıldı. Sağ kanattan Kıvanç’ın ortaladığı topu yayın üzerinde Oğuzhan çok iyi indirdi Yakup çizgi üzerinden gelişine mükemmel vurdu top doksandan direğin içine çarparak ağlara gitmek yerine oyun alanına döndü ve kırmızı siyahlı takım bir kez daha öne geçme fırsatından yararlanamadı.

Editör: Haber Merkezi