HARUN AKKAYA
Masa Tenisi Yıldızlar Takım Ferdi Türkiye Şampiyonasında Çorumlu sporcular damga vurdu. Şampiyonada Çorumlu sporcular toplam on madalya ile büyük bir başarıya imza attılar. Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübü sporcuları bir gümüş ve iki bronz madalya kazandılar. Çorumda çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe kulübü adına mücadele eden sporcular ise dört madalya ve iki kupa kazandılar.

Amasya’da hafta sonunda yapılan Yıldızlar Takım ve Ferdi Türkiye Şampiyonası’nda Küçüklerde mücadele etlmelerine ve yıldızlarda iki yaş küçük olmalarına karşın Uğurcun Dursun tek erkeklerde ikinci çift erkeklerde ise kardeşi Umut Baha Dursun ile birlikte üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Çift bayanlarda ise Aybüke Banu Şimşek ve Ezel Arslan ise bronz madalya kazanan isimler oldular.
Tek erkeklerde Uğurcan Dursun eleme maçlarında beş rakibine yenerek yükseldiği çeyrek final maçında İstanbul’dan rakibi Batuhan Gürses’e 3-2 yenilerek yarı finale yükselme şansını kaybetti ve dördüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Yiğit Furkan Şimşek yedinci Yasin Egemen İbiş onuncu, Umut Baha Dursun onbirinci, Ege Bolat on üçüncü oldu.
Tek bayanlarda ise Çorumlu sporcu Fenerbahçe kulübü adına mücadele eden sporculardan Yağmur Yeşil dördüncü olarak bronz madalya kazanırken Asu Ayça Şenyuva ise madalya maçında kaybetti ve beşinci oldu. Bu kategoride Çorum Belediyesi Gençlikspor’dan Ezel Arslan ise on ikinci oldu.


Çift bayanlarda ise eleme maçlarını kazanarak yarı finale yükselen Çorum Belediyesi Gençlikspor kulübünden Aybüke Bana Şimşek ve Ezel Arslan çifti İstanbul’dan Yağmur Şevval-Zeynep Karaca çiftine 3-0 yenilirken Çorumlu sporcular Yağmur Yeşil ve Asu Ayça Şenyuva ise istanbulla diğer rekiplerine yenildiler ve çift kızlarda üçüncü ve dördüncü sırayı Çorumlu sporcular aldılar.
Takım sıralamasında ise Fenerbahçe bayanlarda Türkiye ikincisi erkeklerde ise üçüncü olarak kupa almaya hak kazandı. Erkeklerde Fenerbahçe kulübünde Çorumlu sporcular Emin Eren Atıcı, Hakan Işık ve Mehmet Enes Eraslan’lı kadrosu ile üçüncü olarak kupa almaya hak kazandı. Erkeklerde Çorum Belediyesi Gençlikspor A takımı çeyrek finalde Fenerbahçe’ye 3-1 yenilerek final şansını kaybetti. 
Bayanlar takım sıralamasında ise Asu Ayça Şenyuva, Yağmur Yeşil ve Sahranur Yılmaz’lı Çorumlu sporculardan oluşan kadrosu ile Fenerbahçe takımı final maçını kaybederek ikinci oldu. Öte yandan Spor İhtisas takımı antrenörleri Sedef Karadan ve Derya Tuncel’in yönetiminde katıldığı şampiyonada Yasin Egemen İbiş onuncu, Ege Bolat ise on üçüncü oldu. Takım sıralamasında ise Spor İhtisas dokuzuncu oldu.

Editör: Haber Merkezi