HALİL ÖZTÜRK
Çorum FK mutlak galibiyet için çıktığı Turgutluspor deplasmanında 23. dakikada Batuhan’ın bir dakika içinde gördüğü iki sarı kartla oyundan atılması sonucunda 0-0 beraberlik ve bir puanla ayrılarak hedefe giden yolda iki puan daha kaybetti.

Ligde geçtiğimiz hafta evinde Sakaryaspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta 32. dakikada on kişi kalan kırmızı siyahlı takım bu kaybı Turgutluspor deplasmanında kazanarak telafi etmek istiyordu. Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren kırmızı siyahlı takım oyuna kontrolü altına almaya başladığı dakikalarda on kişi kalınca bir anda oyun planı değişti.

Buna rağmen ilk yarının kalan bölümlerinde oyunda üstün taraf olan ve gol arayan takım olan Çorum FK bu bölümde fiziksel olarak oldukça yıprandı. Özellikle orta saha ve savunma oyuncularının mücadelesi öne çıktı. İkinci yarının ilk bölümünde de fiziksel olarak rakibine üstünlük kuran kırmızı siyahlı takımda son bölümde fiziksel olarak düşüşler yaşandı.

Son yarım saatlik bölümde tüm hamleleri hücum ağırlıklı yapan ev sahibi takım galibiyet golü için yüklendi ve mutlak pozisyonda kaleci Hasan Hüseyin’i ve iki kezde direkleri geçemedi. Maçın son dakikasında ise Çorum FK’nın kazandığı firik atışında Mikail’in vuruşunda kaleci mutlak bir golü önledi.

Maçtan 0-0 beraberlik ve bir puanla dönen Çorum FK haftayı iki puan kayıpla kapatarak zirve ile puan farkının kapanma fırsatından yararlanamadı. Maçı bin kadar Turgutluspor taraftarı izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:
9. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Burak’ın pasında sağ kanattan ceza sahasına giren Sarper çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda yerden sert vurdu top yan ağlarda kaldı.
14. dakikada Çorum FK’nın sol kanattan geliştirdiği atakta İsmet topla hareketlerdi ceza sahasına yaptığı ortada Batuhan gelişine vole vuruşunda kaleci Numan köşede sahip oldu.
23. dakikada Batuhan hakeme itirazdan üst üste ikinci sarı kartı görerek takımını on kişi bıraktı.
40. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Ani gelişen atakta Hakan’ın ara pası ile Sarper savunma arkasına sarktı ceza sahasına girdi kaleci Hasan Hüseyin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanladı ve takımını mutlak bir golden etti.
İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
46. dakikada Çorum FK hızlı başladı. Orta sahadan Hasan’ın pası ile Serkan kanattan haraketlendi ceza sahasına sağ çaprazdan girdi ve çaprazda kaleci ile karşı karşıla kaldığı anda yerden sert vurdu kaleci Numan’ın müdahelesi ile topu köşeden kornere çeldi.
51. dakikada Çorum FK savunmasında Berkay’ın kısa düşen geri pasında araya giren Sarper topla ceza sahasına gelmeden dışarı çıkan Hasan Hüseyin’ın yanından geçmek isterken ayakları ile topu engelledi ve rakibin mutlak bir golüne engel oldu..
60. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Marvin’in pasında Emre topla ceza sahasına girdi sert vurdu kaleci Hasan Hüseyin’in tokatladığı top direğe çarparak oyun alanına döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
88. dakikada sol kanattan Sarper ile gelişen Turgutluspor atağında ceza sahasına yerden ortasında Berat gelişine sert vurdu top yan direğin dibinden az farkla auta gitti.
90+5. dakikada Çorum FK ikinci yarıdaki en çok gole yaklaştığı an oldu. Bu dakikada kazanılan frikik atışında Mikail köşeye çok güzel vurdu kaleci Numan aynı güzellikle köşeden çıkartarak kırmızı siyahlı takıma gol izni vermedi.
Maçta gol olmayınca takımlar sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi