Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ömrünü tamamlamış lastiklerden elektrik enerjisi üretim tesisi kurulacağını söyledi.

TSO Başkanı Behiç Akkaş, Sungurlulu hemşehrimiz Ziya Koçak’ın yöneticisi olduğu De Solar 5 Enerji Üretim Limited Şirketinin ömrünü tamamlamış lastiklerden proliz yöntemi ile elektrik enerjisi üretimi projesi kapsamında, ilçeye gelerek yer talebinde bulunduklarını belirtti. Firma yetkilileri ile Organize Sanayi Bölgesine giderek incelemelerde bulunduklarını anlatan Akkaş, OSB’nin proje için uygun olduğuna karar verildiğini kaydetti.

Akkaş, atıkların yakılmasına ilişkin yönetmeliğin “Yakma tesisleri için yer seçimi izni verilmesi” maddesi gereği tesis kurmak isteyen kişilerin Mahalli Çevre Kurulu kararı ile başvuru yapması gerektiği için şirketin İl Mahalli Çevre Kuruluna başvurduğunu söyledi.

Başkan Behiç Akkaş, Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan başkanlığında toplanan İl Mahalli Çevre Kurulunun, De Solar 5 Enerji Üretim Limited Şirketinin başvurusunu değerlendirerek, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde yer seçimi izni başvurusunun uygun bulunduğunu aktardı.

Başkan Akkaş, Organize Sanayi Bölgesinde 103 Ada 8 ve 9 parsellerde tesisin kurulmasının uygun görüldüğünü vurguladı.

TESİS 17 DÖNÜM ARAZİYE KURULACAK

De Solar 5 Enerji Üretim Limited Şirketinin yetkilisi hemşehrimiz Ziya Koçak, gazetemize yaptığı açıklamada, firma olarak hazırladıkları ömrünü tamamlamış lastiklerden proliz yöntemi ile elektrik enerjisi üretimi projesini Sungurlu’da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Behiç Akkaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergül’ün kendisi ile yakından ilgilenerek projenin OSB’ye kurulması kararını aldıklarını kaydetti.

Projenin idari sürecinin devam ettiğini anlatan Koçak, OSB’de 5-8 dönümü kapalı olmak üzere toplam 17 dönüm arazi üzerine tesis kuracaklarını ve 20-25 kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesinin (ÇED) devam ettiğini belirten Koçak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından lisanslandıktan sonra proje onaylanıp çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

Koçak, tesisin faaliyete geçmesiyle üretilen enerjinin kamu yararı adına ulusal elektrik sistemine aktarılacağını vurguladı. (Sungurlu Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi