RECEP MEBET
Sungurlu’nun Beşdam Köyü’nde geçtiğimiz Pazar günü yağmur ve şükür duası yapıldı.
Öğle namazının ardından köy okulu bahçesinde yapılan duaya bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köy halkı katıldı. Gurbetteki köylülerin de büyük ilgi gösterdiği duaya çevre köylerden de katılım oldu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa katılan mevlidhanlar, okudukları ilahi ve mevlid-i şeriflerle dinleyenleri mest ettiler.
Köy Muhtarı Adem Karaman ve ihtiyar heyetinin organize ettiği programda duayı Üyük Köyü Camii İmam Hatibi Mustafa Yıldırım yaptı.
Yoğun programı nedeniyle duaya katılamayan bazı protokol mensupları ise gönderdikleri mesajlarla duanın hayırlara vesile olmasını dilediler.
Programla ilgili açıklama yapan Adem Karaman, organizasyona katkılarından dolayı hayırseverlere ve köy halkına teşekkür etti.

Karaman, “Bu dua buluşması, hanelerimize toprağımıza, ürünlerimize bereketin vesilesi olacak. Birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bugünlerde, birbirimize sıkıca kenetlenip, huzurlu bir köyde yaşamanın şükrüne kavuşacağız” dedi.
Geleneksel olarak düzenlenen program, yapılan duanın ardından verilen yemekle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi