Yapılan cezaevi ile nüfusu büyük oranda artacak olan Sungurlu’ya bağlı Çiftlik köyü sakinleri, belediye hizmetlerinden yararlanmak için ilçe merkezine “mahalle” olarak bağlanmak istiyor.

Çiftlik Köyü Muhtarı Taki Sertkaya, gazetemize yaptığı açıklamada, köyün harman yeri mevkisine yapılan 1200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu inşaatının tamamlandığını belirterek, cezaevinin önümüzdeki günlerde açılmasıyla köy nüfusunun büyük oranda artacağını ifade etti. 

İlçeye 7 kilometre mesafede Ankara-Samsun karayolu kenarında bulunan köyde 25 hanede yaklaşık 100 kişinin yaşadığını kaydeden Muhtar Sertkaya cezaevinin hizmete girmesiyle köyün nüfusunda patlama yaşanacağını vurguladı.
Köy muhtarlığı olarak artacak nüfusa yeterli kadar hizmet götüremeyeceklerini anlatan Sertkaya, “Köyümüzde sağlık ocağı, okul ve köy konağı yok. Muhtarlık olarak yolları yapacak, evlere su götürecek, ilçe merkezine yolcu taşıyacak ve çöpü toplayacak ne bütçemiz ne de imkanımız var. Biranda nüfus artışı olunca bunların hepsi sorun olacak. Bizde ihtiyar heyeti ve köy halkı ile toplanarak, belediye imkanlarından yaralanmak için ilçe merkezine ‘mahalle’ olarak bağlanmanın doğru olacağını düşündük. Köy halkının büyük çoğunluğunun kararı ile ilçe merkezine bağlanmak için toplanan imzaları dilekçe ile kaymakamlığa teslim ettik.” dedi.

Önümüzdeki günlerde Valiliğin belirleyeceği bir tarihte köyde referandum yapılacağını belirten Sertkaya, köyün ilçe merkezine “mahalle” olarak bağlanması için sandık kurulacağını söyledi.
109 köyü ve 16 mahallesi bulunan ilçede referandumda olumlu sonuç çıkarsa köy sayısı 108’e düşerken merkeze bağlı mahalle sayısı 17’e yükselecek. 

CEZAEVİ İNŞAATI TAMAMLANDI
25 Mayıs 2017’de Çiftlik köyünün Harman yeri mevkisinde yer teslimi yapılarak, 16 Haziran 2017’de 306 dönüm arazi üzerine yapılan ceza infaz kurumunun inşaatı tamamlandı.     (Sungurlu Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi