Sungurlu Belediyesi, ilçeye kuracağı hayvan barınağı için Çorum’da incelemelerde bulundu.

Çorum Belediyesi'nin sokak hayvanları ve yabani hayvanlar konusunda yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce, yaptıkları teknik gezide Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakımevini çok beğendiklerini ve kendilerinin de Sungurlu'da küçük çaplı da olsa hayvan bakımevi kuracaklarını söyledi.
“Çorum'da sokak hayvanlarına yönelik yapılan güzel çalışmaları gördük, yerinde inceledik. Sungurlu'da da küçük çaplı bir bakım evi kurmak istiyoruz. Bu sebeple Çorum Belediyesi Hayvan Bakımevini ziyaret ettik." diyen Sarıyüce, hayvan bakımevini ziyaretinde merkezde yer alan hayvanlara yakın ilgi göstererek görevlilerden işleyiş hakkında bilgiler almayı da ihmal etmedi.

‘ÇORUM BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK HİZMETLERE İMZA ATIYOR’
Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Çorum Temsilcisi Şeyda Çimen, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce'nin hayvan bakımevini ziyaretine eşlik etti. Çimen, Çorum Belediyesi'nin sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmanın Türkiye'ye örnek bir belediye olduğunu vurguladı. Çorum Belediyesi'nin hayvan bakımevi bünyesinde yürüttüğü çalışmaların hayvan hakları savunucularını memnun ettiğini ifade eden Şeyda Çimen, "Çorum Belediyesi'nde bulunan böylesi kapsamlı bir bakımevinin her yerde olmasını diliyoruz. Umarım böyle güzel yerler yaygınlaşır. Çorum Belediyesi, sokak hayvanları ve yabani hayvanların rehabilitasyonu, tedavisi ve beslenmesi noktasında Türkiye'de örnek işlere imza atıyor. Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu olarak Çorum Belediyesi'nin hayvanlar konusunda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve tüm ekibine hassasiyetleri için teşekkür diyoruz" diye konuştu.    

Editör: Haber Merkezi