Sungurlu’da, hırsızların kapağını çaldığı Türk Telekom’a ait yeraltı kablo odasına düşen inek, 2 saatlik bir çalışma sonucu kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Cevheri Mahallesindeki Şehit Uğur Yaldıran Cami yanındaki Türk Telekom’a ait yeraltı kablo odasının kapağı hırsızlar tarafından çalındı. Besicilik yapan Ramazan Yaldıran’a ait inek, akşam saatlerinde kapağı çalınan üstü açık Türk Telekom’a ait yer altı kablo odasına düştü.

Kendi imkânları ile ineği çıkaramayan Ramazan Yaldıran, kepçe çağırdı. Kepçeyle yaklaşık 2 saatlik yapılan çalışma sonucu inek düştüğü yerden çıkarıldı. Daha sonra Türk Telekom yetilileri yeni kapak getirip odanın üstünü kapattılar.

Hırsızların daha önceden de bu kapağı çaldıklarını belirten Ramazan Yaldıran, çalınan bu kapaklar yüzünden çok sayıda canlının zarar gördüğünü, ineğinin de çukura düşerek yaralandığını söyledi. Yaldıran, hem ülke ekonomisine hem de insan ve hayvanlar için büyük bir tehlikeye neden olan bu tür çukurların oluşmaması için hırsızlardan kapakları çalmamalarını istedi. 
 

Editör: Haber Merkezi