İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin, Sungurlu ilçesine bağlı Mehmet Ali Çiftliği, Kalenderoğlu, Tuğlu ve Asayiş köylerinde yaşayan köylülerin, taşıma suyla hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Sungurlu ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan söz konusu köylerin yıllardır su sıkıntısı çektiğini, köy sakinlerinin onlarca yıldır tankerlerle 20 kilometre mesafedeki Çayan Köyü’nden su taşıyarak kendilerinin ve hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaya çalıştığını belirten İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin, “Bu köylerde yaşayan insanlarımız 40-50 yıldır su sorunu yaşıyorlar. Kime konuyu aktardıysak, bilgi verdiysek tamam dedi ama su gelmedi. Siyasiler seçim dönemlerinde oy istemek için geliyorlar konuyu iletiyoruz ama su gelmiyor.” dedi.

‘İNSANLIK AYIBI’
21. yüzyılda köylülerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını taşıma suyla temin etmek zorunda kaldıklarını belirten Ercan Şahin, bunun bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi.
Bölge halkının hayvancılıkla geçimini sağladığını da sözlerine ekleyen Şahin, “Bölge halkımız geçimlerini hayvancılıkla sağlayıp ülke ekonomimize destek oluyor. Kendileri gibi hayvanlarına da su bulamadıkları için artık hayvanlarını satmak zorunda kaldılar.” dedi.

‘PANDEMİDEN NASIL KORUNACAKLAR?’
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminden dolayı suya her zamankinden daha da çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Şahin, “Bölge halkımız içmeye su bulamadıkları için tankerlerle su getiriyorlar. Gelen suyun miktarı tankerle doğru orantılı olduğu için kullanımı da o derece önemli oluyor. İçinde yaşadığımız şu pandemi döneminde sürekli dezenfekte olmamız gerekiyor ama insanlar içmeye zor buldukları suyla bunu yapamazlar.” diye konuştu.

‘7 KİLOMETRE YAKINDA SU VAR BİZDE YOK’
Yıllardır su sorunu yaşadıklarını belirten köylüler ise, “7 kilometre yakınımızdaki köylere su getirdiler ama yıllardır bizi görmezden geliyorlar, bize su vermiyorlar.” dediler.

'AKLIM YETTİĞİNDEN BERİ TANKERLERLE SU TAŞIYORUM’
Bölge köylerinin su sorununun uzun zamanlı bir problem olduğunu dile getiren başka bir köylü ise, "Ben 64 yaşımdayım. Aklım yetti yeteli bu köye su gelmedi. Bu tankerle babam su taşıyordu. Allah rahmet eylesin O vefat etti şimdi ben bu tankerle ailem ve köylüm için su taşıyorum. Muhtemelen dedem de bu tankerle su taşımıştır.” diyerek durumun vahametini anlattı.       

Editör: Haber Merkezi