Kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören daha sonra Atatürk Anıtı önünde devam etti. 

  Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü millete, aynı zamanda çocuk bayramı olarak armağan ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir" dedi. 

  Şiirlerin okunmasıyla devam eden program, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları ve çeşitli gösterilerle devam etti. Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 
  Törene Kaymakam Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Polat, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Emniyet Müdürü İrfan Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 "'Caddeler bugün çocukların" 

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ana caddeler alınan karar doğrultusunda bugün trafiğe kapatıldı. Çocuklar kurulan stantlarda doyasıya eğlenirken, veliler çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. (İHA)

Editör: Haber Merkezi