AK Parti Sungurlu’da Seçim Bürosu açtı. Açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Havuz Meydanı’nda miting havasında yapılan açılış töreninde konuşan AK Parti Sungurlu Belediye Başkan Adayı İlyas Özkan, ‘Sungur 19’ adını verdiği 19 adet projesini vatandaşlarla paylaştı.

 

‘SUNGURLU AK BELEDİYE-CİLİKLE YENİDEN TANIŞACAK’
Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, AK Parti’nin milletinin sofrasında milletinin derdine ortak olan parti olduğunu ifade ederek, “Allah’ın izniyle siz çok kıymetli Sungurlulu hemşehrilerimizin desteğiyle 31 Mart günü Sungurlu Belediyemizi kazanarak özlenen Ak Belediyeciliği ile yeniden kavuşturacağız. Bugün burada sizlere hitap edebiliyorsak ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Biz istiyoruz ki evlatlarımız sizin yaşadıklarınızı bizim yaşadıklarımızı bir daha yaşamasın. Biz istiyoruz ki, ülkemizde bir daha darbeler olmasın, ülkemiz bir daha vesayet sisteminin oyuncağı haline gelmesin istiyoruz” dedi.

 

‘SUNGURLU’YU ŞAHA KALDIRACAĞIZ’
Açılış töreninde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise sözlerine “Sungurlu’da milliyetçilikten bahsedeceksiniz, Mersin’de, Adana’da HDP’lilerin istediğini yapacaksınız, yok öyle bir milliyetçilik yok” diyerek başladı.

AK Partili 3 milletvekili olarak, Sungurlu’nun her işinde, gece demeden gündüz demeden AK Parti Belediyeciliği ile tanıştıracak İlyas Özkan’ın yanında olacaklarını belirten Kaya, “Sungurlu’nun her zaman emrinde olacağız. Biz mesaimizi Sungurlu’ya harcayacağız. Sungurlu’nun hak ettiği yere gelmesi için, elimizden geleni her zaman yapacağız. Sungurlu da yıllardır AK Parti sayesinde doğalgaz var. 2 tane AK Partili belediye başkanımız TOKİ konutlarını yaptı. Bunların yapılabilmesi için, Sungurlu tek başına Sungurlu’dan yönetilemez, Sungurlu tek başına Ankara’dan da yönetilemez. Sungurlu’nun Ankara’yla uyumlu olması lazım, iktidarla uyumlu olması lazım.

Belediyenin hizmet edebilmesi için hem ekipmana hem paraya hem de kadroya ihtiyacı var, bunları alabilmesi içinde merkezi hükümetin güçlü desteğine ihtiyacı var. Biz bu bölgenin çocuğuyuz, Çorum’un milletvekiliyiz, 3’ümüz söz veriyoruz. Birliğimiz beraberliğimiz devam edecek ve Sungurlu’yu şaha kaldıracağız hep beraber inşallah” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
 

 ‘ASKERİMİZİ POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLERLE YOL YÜRÜYENLERE MİLLETİMİZ DERS VERECEK’
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da yaptığı konuşmada, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in, İŞKUR ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, “İŞKUR’dan işçi verilmemiş, senin işçiye ihtiyacın vardı da, niye gelince 70 kişiyi işten çıkardın” dedi.
Ceylan, “Başka parti bulamadın mı? Sıkıyorsa bağımsız ol, başka şey ol. Sen MHP’li değil miydin? Sen milliyetçi değil miydin? Sen 2014’te MHP çatısı altında oy istemedin mi, onların oyları ile seçilmedin mi? Sen nasıl milliyetçi kardeşlerime idam isteyen bir savcının oğlunu destekleyen partiden aday olursun, oy istersin” şeklinde kaydetti.

Abdulkadir Şahiner’in İŞKUR’un yeteri kadar işçi göndermediği şeklinde ki eleştirilerine tepki gösteren Ceylan, “Böyle bir şey yok, İŞKUR’dan işçi verilmemiş, senin işçiye ihtiyacın vardı da, niye gelince 70 kişiyi işten çıkardın. Madem bu kadar işçiye ihtiyacın var, elinde ki işçiyi neden çıkarıyorsun adama sorarlar. Sungurlulu bu seçimde boş vaatleri dinleyemeyecek ve 31 Mart günü gerekeni yapacak. İlyas Başkan istesin 5 yılın telafisini 500 kişi olarak veririz Sungurlu’ya. Allah nasip ederse 31 Mart gecesi benim polisimi, askerimi, benim vatan evlatlarımı, acımadan kalleşçe hunharca şehit eden, namussuzlarla yol yürüyenlere ders verecek miyiz? O zaman bende sizlere diyorum ki, 3 tane milletvekilimizle, il başkanımızla, teşkilatlarımızla Allah izin verirse 31 Mart günü Sungurlu Belediyesini alacağız inşallah” diyerek sözlerini tamamladı. 

Programda AK Parti  İlçe Başkanı Metin Özsarı’da bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından yapılan duayla Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesi kesildi. (Haber Merkezi)

 

Editör: Haber Merkezi