Kovid-19 süreci kentte yaşayanların tarımsal üretim faaliyetleri ve kırsal yaşama olan ilgilerini artırmıştır. Kentte yaşayanlara tarım  ve kırsal yaşam hakkında doğru bilgi sunumu ve tarımla ilgili bilinçlendirme etkinlikleri yayım ve yayım eğitimin(extension education) ilgi alanı içerisindedir.
Kentin kırsal alana ilgisi ve kentlilere tarım öğretisi!
Son bir yıl içerisinde küresel bir tehdit olarak tüm hayata nüfuz eden Kovid-19 süreci kentte yaşayanların tarımsal üretim faaliyetleri ve kırsal yaşama olan ilgilerini artırmıştır. Bu kapsamda kentin bilgilenme talebinin karşılanmasında, kentlerde yaşayanların doğru bilgilerle buluşturulmasında kentsel yayım son derece önemli hale gelmiştir. 
Son birkaç on yıldan beri bir trend olarak öne çıkmaya başlayan ve özellikle yaşanan küresel salgın döneminde kentte yaşayanlar entansif tarım sisteminde üretilen tarım ürünleri dışında, sağlık açısından daha faydalı olan geleneksel ürünlere ve yerel tohumlardan üretilen ürünlere olan ilgiyi artırmış görünüyor. Özellikle antioksidan özellikli tarım gıda ürünleri, insan organizmasını koruyucu ve bağışıklığı güçlendirici etkileri nedeniyle büyük  talep görmektedir. Burada tüketici bilincinin gelişmesiyle birlikte medyanın bilgi yaymadaki etkisinin de önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.  
Pekala nedir bu antioksidanlar? Teknik bir ifadeyle antioksidanlar oksidasyonu engelleyen bileşiklerdir ve oksidasyon ise serbest radikaller üretebilen ve dolayısıyla organizma hücrelerine zarar verebilecek zincirleme reaksiyonlara yol açan kimyasal reaksiyonu ifade etmektedir. Antioksidan aktivitesi ise; oksidatif zincir reaksiyonlarında yayılma aşamasını bloke ederek meydana gelen proteinlerin, lipidlerin, DNA'nın veya diğer moleküllerin oksidasyonunun sınırlandırılmasını ifade etmektedir ve özellikle birincil antioksidanlar doğrudan serbest radikalleri temizlerken, ikincil antioksidanlar dolaylı olarak serbest radikal oluşumunu engellemek (Huang ve ark., 2005) gibi etkilere sahiptir.
Kente tarım ve kır kültürü öğretisi şart! 
Bugün düne göre kentlerde yaşayanlar için yani tüketicilere yönelik olarak eğitsel faaliyetlerin  önem kazandığı bir gerçek olarak ortadadır. Bu konuyu yayım bilim alanı (extension science)  kapsamında ele alarak kentsel yayım çerçevesinde doğruluğu kanıtlanmış tarım ve kırsal alan bilgilerini kente yaymak konusu üzerinde önemle durmak bugün büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Buna göre kentsel yayım konusu Kovid-19 sonrası yeni normal dönemin önemli bir konusu olarak gündemde olacak ve pek çok yönüyle tartışılacaktır.