M.BURAK YALÇIN

Ahilik Haftası, dün Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(ÇESOB) tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde Saat Kulesi önünden Pir Baba Parkına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Pir Baba parkında düzenlenen programa CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ahinin eliaçık ve cömert anlamına geldiğini belirterek, “Ahi Evran, ahilik müessesini kurarak birçok şehir ve kasabada teşkilatlanmasını sağlamıştır. Ahi Evren Veli tarih boyunca 32 esnaf zümresi olarak kabul edilmiştir. Ahilik kültürünün kökleri yaklaşık 800 yıla dayanmaktadır. Bu kültürün ortaya koyduğu prensipler sadece mesleki teşekkürler değil, toplumumuzun her kesimine hitap ederek insan unsurunu ön plana çıkarmıştır” dedi.

KAFTANI RECEP GÜR GİYDİRDİ

Yılın ahisi seçilen Torna Ustası Şahin Yıldırım’a, Yılın Kalfası Gani Cömert’e ve Yılın Çırağı Gülay Bilgin’e de protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödüllerin ardından yılın ahisi Şahin Yıldırım’a kaftanı ÇESOB Başkanı Recep Gür tarafından giydirildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Ayrıca programda Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Çorum’da lise düzeyinde şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi Kadeş Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.

Esnaf ve sanatkârlar tarafından açılan stantların gezilmesinin akabinde dağıtılan Ahilik pilavının ardından da etkinlikler sona erdi.