Çorum Ulu Camii tarihi değerimiz... Memleketimde ilk ziyaret edilen tarihi mekanlardan... Gerek turistler tarafından, gerekse memleketimin güzel insanları tarafından ziyaret ediliyor. 

Bir çoğumuzun Ulu Cami avlusunda gördüğü ama değinmediği bir konuya değinmek istiyorum. Beyaz renkli, tekerlekli ve hareketli tenteler. Bu tenteler camimizin hemen şadırvan girişinde ve camimizin önünde yer alıyor. Camimizin silüetini de bozuyor.  Camimizde toplu olarak avlu da dahil Cuma günleri, kandil geceleri ve bayram namazlarında bu tenteler yağmurlu veya aşırı sıcak havalarda açılıyor, kullanılıyor. Diğer vakitlerde ise kullanılmıyor. Yalnız onlar yine yerlerinde, camimizin önünde yer alıyorlar... 

Bu tenteler tarihi değere sahip Ulu Camimizin silüetini bozduğundan dolayı yukarıda bahsettiğim namaz vakitleri haricinde şadırvan bölümü ile engelli asansörünün bulunduğu bölüme veya ilgililerin belirleyeceği bir bölüme hareket ettirilmesi kanaatindeyim. 

Şöyle ki bu vesile ile de camimizin gerçek manadaki silüeti ortaya çıkacaktır... Bununla beraber bu konuya ilgili kurumların alakadar olacağını ve gereken işlemleri yapacağını umuyorum. 
Değerli büyüklerimizin konuya eğilimini rica eder saygılarımı sunuyorum.