Çorum FK Sarıyer karşısında üç puandan çok daha fazlasını kazandı. Kırmızı Siyahlı takım aldığı farklı galibiyet ile hanesine üç puan yazdırmasının yanında, takım içinde havalarını bulamayan futbolcuların gollerini atarak moral bulması hepsinden önemlisi ise takıma olan güven kaybını tersine çevirmesi adına son derece önemli.

Bayburtspor deplasmanındaki dizilişten farklı olarak Ahmet hoca Salih Zafer’i geri yerine çekerken orta alanda üç tane bu mevkide oynamayan futbolculardan kuruldu. Forvet arkası Umut ön liberoda Atakan ile forvet Mehmet Gürkan ise forvet arkasında forma giydi.

Umut’un ilk yarının sonlarında sakatlanmasının üzerine savunmanın göbeğine Berkay Can’ı alan Ahmet hoca Salih Zafer’i öne çıkardı. Bu oyun dizilişinde Çorum FK rakibe daha fazla bastı pozisyon imkanı vermedi.

Maçın ilk yarısındaki oyun kesinlikle kimseyi tatmin etmedi. Kısa bir bölüm mükemmel bir pas trafiği kurduk ancak bunu devam ettiremedik. İkinci yarıda rakibin ilk dakikalardaki pozisyonunu atlattıktan sonra gelen ikinci gol belkide maçı o dakikada bitirdi. Sarıyer savunmasının inanılmaz hataları sonucunda peş peşe gelen goller ile farka giden maç içerisindeki ve sonundaki atmosfer özlediğimiz türden di.

Hedefe giden yolda olmazsa olmaz iki unsurdan birisi takımın inanması ve havaya girmesi ikincisi ise şehrin ve camianın takıma inanıp arkasında durması. Sarıyer maçında bunun ilk kıpırtılarına gördük. Gerçekten stad ambiansıda seyirci sayısı az olmasına karşın mükemmel di. Bunu devam ettirmek hedefe ulaşmak en fazla futbolcuların işine yarayacaktır. Sonuçta onlar sahada kazandıkça cepleri dolacak bizler ise tribünden sevineceğiz. Prim sistemine göre artık bunuda başardılar öyleyse aynı tempo hatta dahada artırarak devam edelim.

Sarıyer karşısında diğer büyük kazancımız ise sezon başından buyana camianın beklentilerinden uzak bir futbol ortaya koyan isimlerin attıkları gollerle moral bulması oldu. Takımın gol umudu en fazla isimleri olan Batuhan, Mehmet Gürkan, Burak ve Halil İbrahim’in performansları önümüzdeki maçlar için umut oldu. Özellikle Halil İbrahim atılan beş golden üçüne direk katkı yapması her türlü alkışı hak ediyor.

Yarın Kupa’da Arnavutköy ile evimizde sonrasında iki hafta üst üste Etimesgut ve Bodrumspor deplasmanına çıkacağız. Bu iki deplasman maçında alınacak puanlar hedefe giden yolda ve camianın inanması adına son derece önemli. İki maçlık kazanma serisini bu maçlarda da kaybetmeden sürdürmemiz halinde hem takımın öz güveni hemde camianın inancı artacaktır.
Artık şu eksik bu eksik diyerek mazeret bulmadan formasını giyen çıkacak sahada elinden gelen mücadeleyi verecek. Bu takımın kadrosunda olan her futbolcu formayı giydiğinde hakkını vermek zorunda. İki haftada bunu başardılar. İnanıyorumki sakatların dönmesi ile birlikte onlarda artık formayı almanın kolay olmadığını göreceklerdir.

Başarıya giden yolda takım içi rekabetin de çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Beklenen performansı gösteremeyenlerin yerine alternatiflerinin fırsatları iyi değerlendirmesi çok önemli. Yarın oynanacak Kupa maçı bu açıdan son derece önemli. Ahmet hoca onlara formayı verecek bundan sonra çıkarmamak onların elinde olacaktır.  Gerçi şampiyonluk hedefi ile çıkılan sezonda kupada her tur takıma olumsuz etkileri de olacaktır. Hele de sakatlıkların bu kadar çok olduğu bu dönemde. Cumartesi yakılan umut ışıkları inşallah Van maçına kadar devam eder ve sıralamadaki çıkışımız devam eder.

Son bölümde de filedeki temsilcilerimizden söz etmek istiyorum. 1. lig hedefi ile sezona hazırlanan Çorum Belediyesi Gençlikspor Ankara’dan mucize dönüşle 3-2 kazanarak ikinci maçınıda kazandı. Efelerden beklentimiz yapımı tamamlanması halinde yeni spor salonumuzda daha üst liglerde mücadele etmesi ve Çoruma ayrı bir hava getirmesi. Bayanlardaki iki temsilcimizin Çorum derbisinde ise gülen konuk Osmancık Belediyespor oldu. Bu sezon güçlü bir kadro kuran Osmancık iddiasını ortaya koyarken Çorum Voleybol gençlere yöneldi. Tüm takımlara hafta sonu başarılar.