Öğretmenleri liderliğinde bir araya gelen Uğurludağlı bir grup Çok Programlı Lise öğrencisi, daha önce başlatılan Sıcak Kalpler Projesi kapsamında bu kez Belkavak köyünde ikamet eden ihtiyaç sahibi bir aileye yardım etti.


Yapılan açıklamaya göre, daha önce de çeşitli yardım kampanyalarında aktif rol üstlenen grup bu defa köyde ikamet eden yaşlı bir teyze ile engelli oğluna yardımcı olmak için yola çıktı. Projelerini İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile de paylaşan öğrenciler tam destek sözü almıştı. İlçe Kaymakamı Ahmet Tozlu ile bir süre önce yaptıkları görüşmede yol haritası belirleyen gençler önce projelerini İlçe halkına duyurdu, daha sonra hayırda ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar ve esnafla görüştü. Öğrenciler elde ettikleri bir çok yardımı kendi imkânlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşa götürdü, gerekli temizlik ve onarım-kurulum işlemlerini yapmaya çalıştı. Bu süre zarfında Belediye Başkanlığınca da desteklenen Sıcak Kalpler Projesinde Uğurludağ İlçe Kaymakamlığı eşya, temizlik ve diğer ihtiyaçlar kapsamında hem aileye destek oldu ve ihtiyaç sahibi ailenin daha iyi koşullarda yaşaması konusunda önemli bir yol alındı. 


Uğurludağ Kaymakamı Ahmet Tozlu, buradaki en büyük kazanımlarının liseli gençlerin sahip olduğu yardım ve hayır şuuru olduğunu ifade ederek, gençlere ve öğretmenlerine teşekkür etti. Öte yandan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayalini kurarak ifade ettiği ‘Asım'ın Nesli’nin bir örneğinin de Uğurludağ’da var olduğunu görebilmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını ifade ederek, bu ve benzeri milli manevi değerlerimizi yansıtan her türlü organizasyonun arkasında olacaklarını vurguladı.


Sıcak Kalpler Projesinde, öğretmenleri Kaan Dağdelen ile birlikte Uğurludağ Çok Programlı Lisesi öğrencileri Ahmet Kör, Emirhan Bıdak, Ali Kutalmış Bıdak, Nazım Çuhadar, Murat Can Yıldırım, Hasan Kandehir, Eren Koldaş, Elif Dozu, Gülden Akay, Songül Mucur, Gülseren Aydınlı, Simge Çetin, Zeynep Kiday, Çiğdem Teber, Melike Mert yer aldı.