Afyon maçı sonrasında yazdığım yazıda gerçekten yorumlamak yönetici konumundaki isimlerin karar vermesinin zor olduğunu yazmıştım.  İnegölspor maçından sonra bu konuda ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördüm. İlk yarı sonunda hatta 65. dakikaya kadar Bahri hoca ile bu iş gitmez bu transferler boşa yapılmış o kadar paraya yazık olmuş gibi düşüncelere kapılırken yarım saatte 180 derecelik bir açı ile fikirler değişiyor.

Maç sırasında sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda aynı durumda. Gerçi bazıları görüşlerinde ısrar ettiler fakat onlarında hedef tahtasında isim Bahri hoca oldu. Gerçekten ilk yarıyı izledikten sonra büyük bir karamsarlık kapladı. Rakip kaleciyi ikinci gol sevincinde bizim sahaya geçtiğinde görebildik. Düşünün durumun vahametini.

İki pas üst üste yapamayan bir takım. Geçmişlerini bilmesem, tanımasam inanın amatör takım görünümünde. Birde buna ilave olarak sahaya çıkan onbiri görünce iyice şaşırdım. Üç stoperli bir kadro. Bahri hocam yukardaki açıklamasında bunun gerekçesini açıkladı fakat rakibin oyuncu portföyünü görünce onada anlam veremedim. Mete’nin mücadele edeceği piyot forvet yoktu sahada.
Orta sahada bir eksik kalınca top yapamayan takım baskı yedi ve sonucunda da mahkum bir oyun sonucunda iki gol ile bu kötü devreyi tamamladı. İlk yarının son bölümünde Bahri hoca belkide futbol tarihinde ender görülen bir olayı imza attı ve üç oyuncu değişikliği birden yaptı.

İkinci yarıda rakibinde geri çekilmesi ile oyunda üstünlüğü ele geçirdik. Hücumda çok etkili olamasak pozisyon üretemesekte en azından isteyen bir takım görünümü verdi. 65. dakikada gelen iki değişiklik ile Bahri hoca son hamlesini yaptı. Sonucunda kazanmakta kaybetmekte vardı. 

Kendisininde dediği gibi futbol şansıda yanımızda oldu ve iki atakta rakibin iki elle kestiği top kazanılan iki penaltı ile maç bir anda 2-2 beraberliği geldi. Sonrasında ise panikleyen İnegölspor karşısında moralli Çorum FK. Uzatma dakikalarında ise rakibin baskı kurmak istediği anda kapılan topla savunmayı  ikiye üç yakalayan kırmızı siyahlı takımda geçen yılki İnegölspor maçında olduğu gibi kader adamı Kıvanç oldu. Takımına altın dan daha kıymetli üç puan kazandırdı.

Ahmet abimin söylediği gibi maçı 4-0 kazansak bu kadar anlamlı ve moral vermezdi. Kötü gidişe son vermek hemde böyle bir geri dönüş ile bunu başarmak çok önemliydi. İlk üç maçtaki kötü performansın ardından umut bağlanan takımın bu galibiyet sonrasındaki performansı çok önemli.

Ligde iki çarşamba Niğde ile evimizde Ergene Velimeşe ile deplasmanda oynayacağımız iki maçta alınacak sonuçlar bu morali ya daha yukarı çıkartır yada yeniden başa döneriz. Sahada forma verilecek isimlerin doğrular olması halinde ivmenin yukarı doğru olacağından eminim. Geçtiğimiz hafta yazımda belirttiğim gibi Bahri hocamın önceki sezon yaptığı ADİL forma vermeye devam etmesi halinde bu kadronun başaracak gücü ve kalitesi var. 

Sahada isim oynamıyor, yüreğini koyar oynuyor, oyundan çıkınca hiçde hoş olmayan hareketler yapan değil, formasını terinin son damlasına kadar terletenler hakediyor. Bu noktada bekleyip göreceğim bakalım Niğde maçında hangi kritere göre forma verilecek.

Pandemi nedeni ile profesyonel futbol dışında ligler oynanmıyor. Bu gidişlede oynanması zor görülüyor. Gerçekten futbol alt yapısı için kayıp bir yıl olması son derece üzücü. Düşünsenize bir futbolcunun bir yıllık kazanacağı tecrübe boşa gidecek. En azından Bölgesel Amatör Lig ile Bölgesel Gelişi Liglerin oynanması profesyonele alt yapı oluşturması adına son derece önemli. Gerçi BAL’da bu kuralın dışına çıkıldı daha çok üst liglerden düşenler oynuyor. Yinede kadrolarda bulunan gençler için çok iyi bir tecrübe olacaktır.

Federasyon Aralık sonunda karar vereceğini açıkladı ancak mevcut şartlarda bu mümkün görünmüyor. Profesyonel takımın her maç öncesi yaptığı covit test ücreti 15 bin lirayı geçiyor. Bu külfetin altından BAL ve Gelişim Ligi kulüplerinin kalkması mümkün değil. Bu noktada tek umut bu virüs belasının mutasyona uğraması yada aşının biran önce bulunması. İnşallah önümüzdeki aylarda bunu yaşarız. Hem tüm insanlık hemde futbol adına.