Değerli dostlar; asırlardır tarihin akışına yön veren büyük Türk milletinin mazisi emsalsiz kahramanlıklarla doludur. Bu mazlum millet binlerce yıldır adını tarihe altın harflerle yazdırmış, yeryüzünde hürriyet ve adaletin timsali olmuştur.
Dünyada eşine az rastlanır böylesine eşsiz kahramanlıkların birisi de Çanakkale'de yazılmıştır. Tarih, Türk milletinin buradaki kahramanlığına hiçbir yerde şahit olmamıştır.
Çanakkale şehitler diyarı, Çanakkale Türk'ün ateşle imtihanıdır... Metrekareye altı bin merminin düştüğü, başımıza bütün dünyanın üşüştüğü, yedi düvelin bizimle dövüştüğü yerdir Çanakkale. 
Topyekun bir milletin ölüm kalım mücadelesidir Çanakkale… Yarım ekmekle üç gün savaştığımız, açlığa, susuzluğa ve kimsesizliğe alıştığımız; elli yedinci alayla da yüce Mevla'ya kavuştuğumuz yerdir Çanakkale.
Maddi imkanlar bakımından kıyaslanamayacak kadar üstün olan yedi başlı düşmana karşı devleştiğimiz yerdir Çanakkale… İmanın sağlamlaşarak tazelendiği, savaşmanın ibadet sayıldığı, meleklerin bile seferber edildiği yerdir Çanakkale! 
Kınalı Hasan'ların, Kara Yusuf'ların, Yahya Çavuş'ların peygamberle kucaklaşarak cennete koştuğu; din, vatan, bayrak ve cümle mukaddesat için yaşayan bir milletin sel olup coştuğu yerdir Çanakkale!!! 
Büyük düşünür ve şair Akif'in ifadesiyle Türk'ün Bedrin Aslanları'na eş tutulduğu, dargınlıkların, küskünlüklerin, kin ve nefretin unutulduğu; Hasta Adam denilen devletin canına can bulduğu yerdir Çanakkale!!!
Düşmana atacak mermisi olmadığı için geri çekilen askerlere ölmeyi emrederek varlıklarını Türk milletinin varlığına armağan ettiren Türk milliyetçisi bir liderin doğduğu yerdir Çanakkale!!!
Her haneden bir şehit vardır bu kutlu topraklarda.  Şüheda fışkırır toprağı sıksan şüheda… Yozgat'tan geri kalmaz Trabzon. İzmir'i aratmaz Diyarbakır. Memleketin her köşesinden Mehmet vardır Çanakkale'de. Nice ana kuzuları Allah Allah diyerek uçmağa varmışlardır.
Top tüfekten daha sık gülle yağan mermiler / Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler… Öleni görmesine ve üç dakikaya kadar da öleceğini bilmesine rağmen en küçük bir tereddüt ve korkuya kapılmayan Mehmetlerin koyun koyuna yattığı; bir hilal uğruna nice Güneş'lerin battığı yerdir Çanakkale…
Asırlardır benzemeye çalıştığımız, medenidir diye peşlerine takıldığımız, gerçekte ise insanlıktan nasibini almamış sömürgeci Batı'nın maskesinin düşürüldüğü yerdir Çanakkale.
Siperler arası mesafenin sekiz metreye indiği ve ölümün çehrelere düştüğü bir anda; vurulan ve iki siper arasında  kan kaybeden düşman askerini kucağına alarak  yarasını saran kahraman Mehmetçiğin dünyaya insanlık dersi verdiği yerdir Çanakkale…  Her türlü tecavüze, zorbalığa, yamyamlığa karşı bile Türklüğün unutulmuş medeni vasfına bütün cihanın şahit olduğu topraktır  Çanakkale. 
Dünyanın en güçlü ordu ve donanmalarının çaresiz kaldığı, maddenin manaya bir kez daha yenildiği, Allah'a inanan Türk milletine hak ettiği bağımsızlığın kıyamete kadar sunulduğu yerdir Çanakkale.
Türk'e kefen biçenin ölümünün korkunç olacağını Çanakkale'de bir kez daha kanıtladık. Şimdi yurdumuz üzerinde hesap yapanlar, yurdumuzda başka yurt kurdurmaya kalkanlar aklınızı başınıza alın. Çanakkale ruhu ölmedi çok şükür.