Evet bir yeni sezona daha pazar akşamı oynayacağımız maçla başlıyoruz. Meslekte bu başlatacağım 29. sezon olacak. Her sezon başlangıcı yeni bir umut ve beklentiyi beraberinde getirir. Ancak bu yılki beklenti ve umut biraz farklı. Çünki gerçekten hem ekonomik hem kalite hem de tecrübe olarak bu ligin üzerinde bir ekip oluşturuldu. Doğal olarakda bunlar beklentiyi artırıyor.
Önceki gün Başkan Fatih Özcan ile sohbet toplantısında yaklaşık 1.5 saat birada olduk. Bir bölümü sohbet bir bölümü açıklama olan bu toplantıda yeni sezonla ilgili olarak beklentilerini ve isteklerini açık yürüklilikle dile getirdi.
Ekonomik olarak şu ana kadar ödemelerini yaptıklarını ve sekizinci haftaya kadar sorun görünmediğini söyledi. Sonrasında ise ekonomik olarak beklentinin artacağını bunun içinde takım olarak bu sekiz haftayı iyi geçirmelerinin ve camiayı şehri arkalarına almaları gerektiğini düşünüyor.
Her zaman söylediğim gibi ne kadar iyi takım olursanız olun eğer moral motivasyonu arkanıza almazsanız işiniz her zaman zordur. Çorum FK içinde bu anlamda ilk üç maç oldukça kritik. Eğer iyi bir başlangıç yaparsak üç haftada alınacak 7-9 puan takımı ve şehri havaya sokacaktır. Bu havada sahadaki tecrübeli ayaklarında sorumluluklarını yerine getirmeleri halinde sezon sonunda mutlu sona ulaşmamak için hiç bir neden yok.
Pandemi nedeni ile antrenmanları veya kampı tam olarak takip etmesekte içerden aldığımız bilgiler ekibin takım olma yolunda önemli gelişmeler gösterdiği yönünde. Başkan Özcan’ın ‘kamelyada 26 kişilik takımın 20’si bir arada oturup sohbet ediyordu’ sözleri bu anlamda çok önemli.
Başarı için önce tesisde başlayacak birliktelik sonra saha içinde ardından stadda tribün ve saha bütünleşecek bunun sonucunda da maçın ardından bu bütünleşme stadtan tüm şehre ve il dışında yaşayan tüm Çorumlulara ulaşacak. Bu zinciri kurduğumuz takdirde özlenen lige çıkmamak için hiç bir neden göremiyorum.
Dört etaplı hazırlık döneminde en büyük sorun sakatlıkların fazla olması oldu. Bazı isimler sezon başı kampını iyi değerlendiremediler. Bu isimler arasında takımın iskelet kadrosunda oynaması beklenenlerin olması düşündürüyor. Gerçi Erbaaspor hazırlık maçında alternatif olarak düşünülen bazı isimlerin performansı kafamızdaki soru işaretlerini azda olsa giderdi.
Sohbette başkan Özcan her ne kadar üzerinde durmasada şehrin bu maliyetli takıma sahip çıkma noktasındaki sıkıntısını açıkca dile getirmesede sitemde göndermekten geri kalmadı. Loca satışı yaptıklarını bir locanın 50 bin liradan satıldığını locada maçı 11-15 arasında misafirin izleyebileceğini iç sahada 20 maç oynanacağını ve kişi başına böldüğünde bir maçın 125 liraya geleceğini belirten Özcan buna rağmen satılacan locanın sadece üç olduğunu söyledi.  Kombine biletinde sadece beş tane satıldığını belirtti.
Çorum insanı başarıyı görmeden sahiplenmez tezinden hareketle bu duruma kabul etmek gerekiyor. Ancak şunuda unutmayınki bugün kombine alanlar yarın takım iyi gittiğinde bilet fiyatlarının artmasından etkilenmeyecekler. Sonuçta başarı maliyeti artıracak bunun sonucunda da gelir getirecek projeler hayata geçirilecek.
Çorum’da ilk resmi gece maçına çıkacak olan Çorum FK’nın lige iyi başlaması çok önemli. Bunun içinde stada gelecek taraftarların sadece takımlarına destek vermesi ve onları motive etmesi son derece önemli. Rakiple hakemle uğraşmak yerine kendi takımımıza destek verelim. Bunun sonucunda da inşallah maç sonunda sezonun ilk galibiyet sevincini hep birlikte yaşarız.
Ahmet Yıldırım hoca takımla kısa süreli çalışma imkanı bulsada bir çoğu tanıdığı sporcular olması nedeni ile sorun olacağına inanmıyorum. Sakatlıksız, sorunsuz ve sezon sonunda mutlu sonla biten bir lig olması dileği ile tüm camiayı takıma maddi ve manevi sahip çıkmaya davet ediyorum. Kalın sağlıcakla.