Camia soruyor, yolda görenler soruyor, telefon edip soranlar çok. Çorum FK ne yapıyor neden haber yapmıyorsunuz diye. Gerçekten haklılar ancak bizim haber yapmamız için bilgi almamız lazım gelişme olması lazım.
Kulüp Başkanı Oğuzhan Yalçın’ı arıyoruz ‘Abi çalışmalar devam ediyor şu anda netleşen bir durum yok diyor. Yıllardır tanıdığımız Oğuzhan’ın ketumluğunu herkes bilir. Onun ağzından bilgi almak netleşmedikten sonra mümkün değil.
Ancak sonuçta Çorum küçük yer. Bir şekilde bilgiler geliyor. Yönetimin hazırladığı projelere ilgi beklenen düzeyde değil. Localar ve tesis antrenman sahası reklamı konusunda gelişmeler var ancak şu anda kulübün en fazla nakit paraya ihtiyaç duyduğu bu günlerde sorunu çözecek rakamlar değil.
20 Haziran’da kulübün devrinde anlaşma sağlanan 3.5 milyon lira Fatih Özcan’a ödenecek. Yönetim ilk olarak futbolcuların serbest kalmalarının önüne geçerek kadrodaki 24 futbolcuyu tutmayı başardı. Bunun ardından ise ikinci öncelik Fatih Özcan’a ödenecek rakam.
Bu rakam ile futbolcu peşinatlarını topladığımız zaman ortaya çıkan rakam on milyonu bulacaktır. Bunun bir kısmını belki bir iki aya yayabilirsiniz fakat sonucta nakit ihtiyacı var.
Kulübün iki ana sponsorundan Çorum Belediyesi Beltaş devam edecek ancak Ahlatcı olmayacağını açıkladı. Sonuçta bu gönül işi üç yıldır sponsorluk yaptı katkılar verdi Çorum’un marka tanıtımına. Keşke bu yılda devam etseydi ancak sonuçta para bizim değil. Ahmet Ahlatcı’nın kararına saygı duyuyorum ancak açıklamasındaki ‘Bu ticarete dönüştü şirket oldu’ cümlesi olmadı. Üç yıldır bu kulüp zaten şirketti yeni olmadı. Hem de yeni çıkan kanun ile tüm kulüpler şirket olmak zorundalar bundan kaçış şok. Umarım bu birliktelikte bir orta yol bulunur.
Kulüplerin içinde bulunduğu ekonomik durum ülkenin ekonomisinin bu hali ile yeni sezonda transferin çok zor olacağının en önemli göstergesi. Açıklamalardan anlamak mümkün kulüpler artık küçülmeye ve kendi alt yapısından yetiştirmeye yöneliyor. Çorum FK’nın mevcut kadroda yapacağı dört beş doğru hamle ile sezona iddialı girecektir. Fakat bunun içinde şehrin vereceği destek bu günlerde çok önemli.
Çorum FK U 15 takımı Gelişim Liginde yarı finale yükselmeyi başardı. Gelişim Liglerinde gösterilen bu başarı Çorum FK’nın geleceği adına tabiki çok önemli. Hafta sonunda Antalya’da oynayacakları yarı final ve final maçlarında başarılar diliyorum. Tabiki gönlümüzden şampiyonluk geçiyor ancak en azından dördüncülük kupamız olacak.
Masa Tenisinde Süper Lig’de Çorum ilk kupasını aldı. Çorum Belediyesi Gençlikspor erkek takımı bir maç averajla ikinciliği kaçırdı ve üçüncü oldu. Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazandı. Üç takımla başladığımız sezon sonunda yeni sezonda da üç takımla mücadele etme hakkı kazanmamız bu branştaki başarımız adına son derece önemli. Spor İhtisas bayan takımı yıldız sporculardan oluşan kadrosu ile sekizinci oldu ve Avrupa Kupasında mücadele etme hakkı kazandı. Masa tenisinde emek veren tüm hocalarımız emeklerine sağlık sporcu arkadaşlar çalışmaya devam. Daha büyük başarılar kazandırmak hedefi ile.
Çorum spor tesis anlamında gerçekten çok kötü durumdaydı. Son yıllarda yapılan yeni tesisler ile biraz olsun yeni modern tesislere kavuştuk. Yapımı devam eden iki sentetik saha ve yeni spor salonu, yüzme havuzu gibi yatırımlar yapıldığında biraz olsun rahatlayacağız. Futbol camiasının ise hasretle beklediği ise Mimar Sinan ve Nazmi Avluca sahalarının yenilenmesi ve ışıklandırma, soyunma odalarının modernizasyonu ve hepsinden önemlisi Park Bahçeler Müdürlüğü yanında veya mevcut sahaların bulunduğu alana yapılacak projeye 2 nolu sentetik saha büyüklüğünde alt yapının antrenman yapıp maç oynayabileceği bir sahaya kavuşmak.
Her ortamda dile getirdiğimiz bu talebimizi bir kez daha köşemizden duyurmak istedik. Umarım dikkate alınır. Bizden hatırlatması umarım karar vericilerde bu ihtiyaca ve talebe duyarsız kalmazlar.