RECEP MEBET
Hatap Değirmenleri Geleneksel 3. Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.
'90 Yıllık Lezzet' temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenler açıklandı.
Hatap Değirmenleri, sosyal sorumluluk projelerinden olan fotoğraf yarışmasının 3.’sünü düzenledi.
Yarışmada İstanbul Kadıköy’den Arif Dönmez birinci, Muğla Fethiye’den Musa Tepe ikinci, Samsun Atakum’dan Mustafa Güral üçüncü oldu. 
Çorum’dan Hakan Uslu ve Edirne’den Osman Berker Gümüş’ün mansiyon ödülüne layık görüldüğü yarışmada Adıyaman Kahta’dan Osman Esat Selçuk Jüri Özel Ödülü kazandı.
Öte yandan Bursa Nilüfer’den Salih Kuş, Kocaeli Gölcük’ten Berna İkiz, Samsun İlkadım’dan Cihat Genç, Bafra’dan Emin Kinay ve Onur Kirkaç, Eskişehir Odunpazarı’ndan Funda Yurtseven Şener, Çorum’dan Gökhan Kabakdere, Hakan Nergisli ve Sedat Tezgül, Konya Selçuklu’dan Levent Ateş, Muğla Fethiye’den Musa Tepe, İstanbul Beşiktaş’tan Yavuz Demiryaş ve İmge İldem ise sergileme ödülünün sahibi oldu.
Hatap Değirmenleri’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Hem fotoğraf sanatçılarımızın gözünden sanatsal bir bakış ortamı sunmak, hem de hayatın vazgeçilmezi olan unun önemine ve 90 yıllık markamıza atıfta bulunmak amacıyla ‘90 Yıllık Lezzet’ temalı fotoğraf yarışması düzenlemiş bulunmaktayız. 
Yarışmamızda 90 yıllık geçmişi olan Hatap markamızı ve Hatap markalı ürünlerimizi fotoğraf sanatçılarınının bakış açısıyla fotoğraf karelerinde görmek amacımızdı. Fotoğraf çekimlerinde özel olarak hazırlanmış bir konsept fotoğraf çekimi ile veya hayatın içerisinde Hatap markamıza ve ürünlerimize farklı bakış açıları ile fotoğraf karelerine yansıtıldı.

Ulusal düzeydeki yarışmamız 10 Haziran 2018 tarihinde tüm amatör profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılımına açılmıştı. Fotoğraf yarışmamız final tarihi olan 26 Ekim 2018 tarihine kadar ulusalda bir çok yarışmacının özgün fotoğrafları ile katılımıyla tamamlandı.
Jüri üyeliklerini Profesyonel Fotoğrafçısı Fethi İzan ve Hasan Kahraman ile Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Hatap Değirmenleri  Yönetim Kurulu Başkanı Latif Kavukçu ve Biz Danışmanlık Reklam Ajansı’ndan Mustafa Uçar'ın yaptığı yarışmamızın finalinde 20 eser ödüle layık görüldü.
Kazanan eserler, Hatap Değirmenleri'nin 2019 yılı masa ve duvar takvimlerinde kullanılarak Türkiye'nin bir çok bölgesinde sergilenecek.
Yarışmamıza katılan tüm fotoğraf tutkunlarına teşekkür ederiz. Kazanan eserleri yarisma.hatap.com web adresinden ve sosyal medya hesaplarımızdan ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.”


 


Editör: Haber Merkezi