Çorumlu Tiyatro Yazarı Mustafa Arıkoğlu, İzmir Selçuk’ta düzenlenen Efes Tiyatro Festivali’nde Tiyatro Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Belediye Tiyatrosu'nun birlikte düzenlediği; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'nin desteklediği Efes Tiyatro Festivali tam anlamıyla bir sanat şölenine ve ünlüler geçidine sahne oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tiyatro ekiplerinin sahne aldığı festivalde Tamer Levent, Emin Olcay, Abdullah Şahin, Aliye Uzunatağan, Emin Olcay, Aziz Sarvan, Gülnihal Demir, Bekir Aksoy, Suat Ülhan, Çetin Altay, Yiğit Dören ve Mustafa Arıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu, tiyatroya emek veren isimlere onur ödülü verildi.

Selçuk Kent Belleği Binası’nda tiyatro yazarlığı konulu bir de söyleşi yapan Arıkoğlu, bu sezon Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu ile hazırladıkları “Param Sağ Olsun” oyunundan da bahsederek Selçuk Belediyesi’ne ve Selçuk halkına sanata ve sanatçıya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Festivalde Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Tiyatrosu Genel Yönetmeni Erol Namdar, tiyatro oyuncuları ve sanatçılardan oluşan kortej, Selçuk sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. 4 gün süren etkinlik Teoman Kumbaracıbaşı konseri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi